Rekord negyedév áll az iPhone processzorgyártója előtt

HusztiD 2016.07.12. 15:55 Egyéb 0 db 85

17512-15114-a9-l

Az Apple egyik legnagyobb partnere, a TSMC az előző, tehát a második negyedévet 6,89 milliárd dollár összbevétellel zárta. Ez szekvenciálisan 9 százalékos növekedést eredményezett az előző időszakhoz képest, míg éves szinten 8-at. Az előzetes számítások alapján a harmadik negyedévben még ennél is nagyobb bevételre számíthat a tajvani gyártó.

Természetesen a bejelentést követően egyből beindultak a szakértők és elkezdték boncolgatni, hogy vajon milyen lesz a TSMC számára a harmadik negyedév. Mint köztudott, az Apple nagyjából két hónap múlva mutatja be az iPhone 7-et, így a TSMC-nek folyamatos megrendelései lesznek.

Ha minden igaz, akkor az új iPhone-ban már a TSMC új 16 nanométeres Fin FET processzorai fognak helyt kapni. A hírek szerint a Samsung idén kisebb szeletet kap a kaliforniai vállalat megrendeléseiből, így a TSMC akár 7,14 – 7,45 milliárd dollárral zárhatja a júliustól szeptemberig tartó időszakot, amivel újabb saját rekordot állíthatnak fel. Bár ez utóbbi erősen függni fog az iPhone és iPad eladásaitól.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!