Meglehetősen rosszul teljesít Kínában az Apple

HusztiD 2016.07.07. 17:25 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 174

tim-cook-china

A Bloomberg közzétette a Counterpoint Research csapatának legújabb felmérését, amelyben a kínai piac eladásait boncolgatták. Sajnos a legújabb időszak sem volt valami fényes az Apple részére, ugyanis nem elég, hogy az előző negyedévben is csökkenést könyvelhettek el, úgy tűnik, hogy az ázsiai országban tovább folytatódik a tendencia.

A májusi eladásokat tekintve kiderült, hogy a kaliforniai vállalat az ötödik helyre csúszott vissza az eladások alapján. Ami érdekes, hogy olyan gyártók előzték meg az almásokat, mint a Huawei, Vivo, Oppo és a Xiaomi. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján elmondható, hogy az Apple 10,8 százalékos piaci részesedésre esett vissza a tavalyi 12 százalékról.

A vizsgált időszak folyamán a Huaweinek sikerült 17,3 százalékos piaci megoszlásra szert tennie, míg az Oppo az előző évhez képest megduplázta az eladásait, amivel már 11 százalékos aránnyal büszkélkedhetnek. Ami ezen felül nagyon érdekes, hogy az említett négy kínai gyártó az okostelefon eladások 53 százalékát tették ki összesítettben.

Valahol várható volt, hogy részesedést veszít az Apple, ugyanis az áprilisi 2016 Q2-es pénzügyi konferencián már bejelentették, hogy az idei év legelső három hónapjában 26 százalékos a bevételek éves csökkenése. Mondjuk már érdemes lesz kivárni a Q3-as konferenciát, hiszen hó végével Cook és csapata ismételten bejelenti, hogy hogyan zárták az elmúlt három hónapot.

Érdemes továbbá megjegyezni, hogy az utóbbi években nagy előszeretettel hódította Kínát az Apple, hiszen voltaképp egy hatalmas kiaknázatlan terület rejlett bennük. Azonban a mostani adatok alapján úgy látszik, hogy leginkább az olcsó, helyi gyártók készülékei voltak a nyerőek az ázsiai országban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Alnus - 2016.07.09. 07:46

    Egyáltalán nem csoda, hisz jobb telefonokat gyártanak sokkal olcsóbban.
    Ma már a droid is van olyan jó mint az IOS.
    Kína elérte sőt túlszárnyalja az iPhone-t, ez van ha egy cég nem az innovációra teszi a hangsúlyt hanem a profitra. Beérik es elhagyják. Szomuruuuuuuu…..

Szólj hozzá Te is!