Trent Reznor bepipult a YouTube-ra

HusztiD 2016.06.16. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 2 db 178

reznor

Trent Reznor neve már egy jó ideje ismert az Apple rajongói számára, hiszen a Nine Inch Nails örökös frontembere bő egy éve csatlakozott az Apple-höz annak kapcsán, hogy megpróbáljanak valamilyen maradandó kéznyomot hagyni a zenei iparban. Tulajdonképpen ennek kapcsán fakadt ki a géniusz, hiszen besokallt az ingyenes zenemegosztóra.

Reznor elmondása szerint a YouTube egy nagyon aljas bizniszt folytat. Csupa lopott kontenteket tesznek elérhetővé ingyenesen, amivel hatalmas nézettségeket produkálnak. Szerinte egy ehhez hasonló ingyenes szolgáltatás sem fair a többi résztvevővel szemben, hiszen ezekkel könnyen el lehet rontani azt, amit mások kemény munkával felépítenek.

A zenész szavaiból kiderült, hogy tulajdonképpen azért csatlakozott az Apple-höz, hogy segítse megreformálni a zenei piacot. Sajnos a mai világban sokan úgy érzik, hogy minden digitális jóságot megszerezhetnek ingyen, azonban ez ennél sokkal tovább mutat. Attól, hogy valamilyen szolgáltató ingyenesen oszt meg valamit, még nem jelenti azt, hogy abból pénz is generálódna, ami végső soron magukon a zenészeken csapódik le.

reznor

Trent szerint jelenleg nagy népszerűségnek örvend a streaming szolgáltatás, azonban koránt sem biztos abban, hogy ez valaha is megöli a letöltéseket avagy a fizikális eladásokat. Ő például szereti fizikailag is megvásárolni egy adott zenei CD-t, hiszen úgy érzi azt teljesnek. És ezzel természetesen más is van így, nem muszáj csak a zenészekről beszélnünk.

Apropó. Ti hogy vagytok mindezzel? Elég a streaming, vagy inkább a letöltött zenéket szeretitek? Esetleg eredeti bakelit lemezek?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Galesz1980 - 2016.06.16. 18:10

    Valóban jó érzés mikor egy CD vagy bakelit kerül a vitrinbe. Tényleg ad egy teljességet. Nem azt mondom én is töltök le ingyen zenét és persze tudatában vagyok annak negatív hozadékával.

  2. strucc007 - 2016.06.16. 23:56

    CD és LP, de csak a gyűjteménybe. Aztán iTunes-ról megvett zenéjét hallgatok ;)

Szólj hozzá Te is!