Ígéretes fejlődéseken esik át az App Store az idei WWDC előtt

HusztiD 2016.06.10. 17:46 Apple, iOS, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 757

fullsizerender

Egyre közelebb állunk az új iOS és OS X leleplezéséhez, hiszen a következő hétfőn ejti meg az Apple a szokásos WWDC konferenciát. Elviekben ekkor kellene minden újdonságot megosztaniuk a szoftverekkel kapcsolatosan, azonban az App Store fejese, Phil Schiller kissé türelmetlen volt és a The Verge-nek adott interjújából számos érdekességet tudhattunk meg.

Az első ilyen dolog amiről szó volt, az a reklámok. Igen, sajnos jól olvastátok, hiszen lesznek reklámok a virtuális áruházban, viszont hogy pontosan milyenek, az nem derült ki. Schiller szavaiból arra lehet következtetni, hogy egy olyan megoldást fejlesztettek ki, amivel a fejlesztők és a végfelhasználók egyaránt elégedettek lesznek. Ezáltal elvileg a kisebb indie fejlesztőknek fognak leginkább kedvezni, hiszen nagyobb figyelmet fognak kapni – ergo lehet, hogy itt a reklám szó alatt, csak különféle app marketingre kell számítani.

A másik újdonság pedig nem más, amiről nem olyan régen már beszámoltunk az Apple TV kapcsán. Mint ekkor kiderült, a set-top box-on lévő App Store-ban ha valamilyen alkalmazást már letöltöttünk, ami éppen rajta van egy toplistán, akkor az nem fog újra megjelenni, amíg a készülékünkön letöltve van. Nos hasonló lesz itt is a felállás: tegyük fel, hogy a top fizetős listából az első 10 alkalmazást már megvásároltuk. Az új algoritmus alapján ezeket nem látjuk innentől kezdve a listában, így mindenkinek más és más lesz a toplistájának a felépítése.

screen-shot-2016-06-08-at-7-39-12-pm

Nem utolsó sorban pedig az egyik legpozitívabb változás szintén a fejlesztőket fogja érinteni. Mint azt jól tudjuk, eddig minden bevétel után 70 – 30 százalékban osztozhattak – 70 volt a fejlesztőké, míg 30 az Apple-é. Mostantól ez változni fog azok számára, akiknek van hozzá előfizetése. Az egyetlen kikötés, hogy legalább egyéves előfizetői múlttal rendelkezzen a felhasználó, majd ha ez teljesült, akkor immáron 85 – 15 százalék lesz a megoszlás aránya, ami sokkal kedvezőbb lesz számukra.

Végezetül pedig az App Store új leírásában feltűnt egy olyan kifejezés, hogy MacOS… Mit jelenthet ez? Talán azt, hogy a korábbi pletykákhoz híven az Apple elfelejti az OS X megnevezést, s mostantól MacOS-re vált. Szerencsére már nem kell sokat találgatni, hiszen jövő hét hétfőn este 7-kor minden kiderül. Ne feledjétek, az esemény után nem sokkal jelentkezni fogunk egy részletes összefoglalóval!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Alnus - 2016.06.10. 18:36

    “akkor immáron 85 – 10 százalék” es az 5%-al mi van?

    • HusztiD - 2016.06.11. 11:14

      Bocsi, elírtam, de már javítottam. :)

Szólj hozzá Te is!