A TSMC már a következő évi iPhone processzorokat gyártja

HusztiD 2016.05.12. 17:56 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 190

a9-780x439

A szóbeszédek szerint az Apple és a TSMC párosa már gőzerővel tervezi a következő évi iPhone processzorát, az A11-et. A két éve piacra dobott iPhone 6 és 6 Plus óta elvileg ez lesz a legnagyobb mértékű frissítést. A korábbi pletykák szerint a jövőre érkező telefon nem az iPhone 7s, hanem sokkal inkább az iPhone 8 lesz.

Elvileg ebben a telefonban már bemutatkoznak az OLED kijelzők, a vezeték nélküli töltés technológia, a fizikai Home gomb is eltűnik, amit egy digitális fog átvenni, illetve teljesen üveg hátlapot kaphat. Eddig legalábbis ezek a hírek járják az internetet, illetve ezeket tartják a szakértők is a legvalószínűbb újításoknak.

A mostani információk szerint az Apple partnere, a TSMC kapja meg az A11-es processzorok megrendelésének jelentős részét. Sőt, amennyiben igazak a hírek, akkor elvileg a gyártó már elkezdett ezeken a chipeken dolgozni, amik 10 nanométeres gyártási technológiával fognak készülni. Elvileg 2017 első negyedévében egy kisebb mennyiséget is leszállítanak az Apple-nek tesztelésre, illetve majd csak ezek után kezdődhet meg a tényleges tömeggyártás, hogy 2017 őszére kellő mennyiségűt legördítsenek belőle.

A tavalyi év folyamán kisebb fajta botrány alakult ki a TSMC és Samsung processzoraival szerelt iPhone modellek között, hiszen az utóbbi vállalat egységei jobban merítették magát a készüléket. Elvileg az A11-es processzorok kapcsán már az sem biztos, hogy kapnak valamilyen megrendelést, vagy ha igen, akkor nagyon kis mennyiségben számíthatnak rá a koreaiak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!