Wozniaknak nem tetszik az Apple adó-politikája

HusztiD 2016.04.25. 08:44 Apple, Egyéb 0 db 154

screen-shot-2016-04-22-at-10-11-33

A BBC a nemzeti Brit rádión keresztül készített egy rövid interjút az Apple társalapítójával, Steve Wozniakkal. A kérdezz-felelek során felhozódott az adó, ahol Woz elmondta, hogy az almásoknak ugyanúgy 50 százalékot kellene fizetniük, akárcsak a többi vállalatnak. Elmondta, hogy számára nem tetszik az, hogy az Apple-t bizonyos fajta kivételt élvez a többi óriással szemben.

Az ugyebár köztudott, hogy az Apple-t eddig nem ítélték el amiatt, hogy nem a legmagasabb adótátát fizetik. Sőt, még azt is tudni kell, hogy külföldön tartják a profitot, így többek között Írországban adóznak, ahol jóval kisebb annak a mértéke, mint az Amerikai Egyesült Államokban.

Wozniak szerint a Szilikon Völgy túlságosan a pénzre fókuszál, ami miatt a befektetőket hibáztatja igazán. Szerinte rossz irányba terelik a tech vállalatokat, akik inkább a pénzre fókuszálnak ahelyett, hogy nagyszerű termékeket hozzanak létre. Végül pedig az is kiderült, hogy a guru támogatja az Apple-t a titkosítás kapcsán, s szerinte teljesen jól jártak el a San bernardinói támadás kapcsán.

Úgy látszik, hogy ha valami, akkor az adózás az egyik gyenge pontja Woznak, aki egyébként továbbra is nagy előszeretettel használja az Apple termékeit.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!