A General Electric potom pénzért felvásárolhatta volna az Apple-t

HusztiD 2016.04.05. 17:30 Apple, Kiemelt hírek 1 db 508

applege-800x448

A General Electric korábbi elnöke és egyben vezérigazgatója, Jack Welchnek lehetősége lett volna felvásárolni korunk egyik legnagyobb tech vállalatát, az Apple-t. A The New York Post-tól Bob Wrightnak  alkalma volt interjút készítenie az egykori fejessel, aki elmondta, hogy mindösszesen 2 milliárd dollárért szerezhették volna meg az Apple-t.

1996-ban nehéz időszakon ment keresztül az Apple, amikor még Steve Jobs nem csatlakozott újra az almások csapatához. John Sculley távozása után Michael Spindler vette át a vezérigazgatói szerepet a kaliforniai vállalatnál, aki szó szerint azért lobbizott a General Electric-nél, hogy felvásárolják az Apple-t.

A vállalat részvényértéke 20 dollár volt, Spindler pedig azt magyarázta, hogy képtelen gyors léptekben felvirágoztatni a vállalatot, miközben az elemzők a nyakukon ültek. Mindenki azt mondta, hogy egy ilyen technológiával nem fogunk elbírni. Megvolt a lehetőségünk, hogy 2 milliárd dollárért felvásároljuk az Apple-t.

general-electric-jack-welch-and-jeffrey-immelt-ceo-succession-organizational-behavior-5-638

Ha a GE egykori CEO-ja mégis úgy döntött volna, hogy felvásárolja az almás vállalatot, akkor az erősen megváltoztatta volna a tech történelmet. Ebben az esetbem már lehet, hogy az Apple egy olyan brand lenne, amiről rég megfeledkeztek volna a mai emberek. Annak ellenére, hogy a General Electric visszautasította az ajánlatot, az Apple nem sokkal később megvásárolta 427 millió dollárért a NeXT-et, végül Steve Jobs is visszatért szeretett gyermekéhez 1997 folyamán.

Steve első lényeges projektje az iPod volt, melyet 2001-ben adtak ki, hat évvel később bemutatkozott az iPhone, majd 2010 folyamán az iPad, végül az Apple Watch Tim Cook gondozása alatt. Jelenleg az Apple 600 milliárd dollárt ér, miközben a GE még fele ennyit sem.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Istvan - 2016.04.05. 22:37

    Csak ,,volna”

Szólj hozzá Te is!