Univerzális MagSafe töltővel a jövőben minden Apple terméket feltölthetünk

HusztiD 2016.04.04. 17:30 Apple, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 539

magsafer

Nem olyan régen egy új szabadalom látott napvilágot, melyben egy olyan új univerzális magnetikus adaptert részleteztek, ami által a jövőbeli Apple termékek csupán egyetlen egy portot használnának. Ez egészen hasznos lehet, hiszen egyetlen I/O port állna rendelkezésre, amit MacBooktól kezdve iPhone-ig használhatnánk. Más szóval egy MagSafe által több terméket egyaránt feltölthetnénk.

A leírás szerint jelenleg az a probléma áll fenn, hogy kezelhetetlenek a kábelek és az adapterek. Ennek kapcsán gondoltak egy olyan megoldásra, amely segítségével minden terméket tölthetnénk. Ergo elég lenne egyetlen egy adaptert és kábelt vásárolni ahhoz, hogy ne kelljen mindenhez külön beszerezni a saját töltőjét. Tök logikusan hangzik, hiszen aki több Apple termékkel rendelkezik, az akár 3-4 fajta kábellel találkozhat.

A tavalyi évben megjelent újragondolt MacBook modellek már egy lépést jelenthetnek efelé, ugyanis ekkor mutatkozott be az almásoknál az USB C szabvány. Egyedüli negatívuma, hogy mindösszesen egy port volt rajta, ami által tölthettük, illetve különféle perifériákat csatolhattunk.

apple-patent-universal-magnetic-adapter

Természetesen mint minden szabadalomról, erről sem tudni, hogy lesz-e belőle valami. Folyamatosan olvashatunk újabb ötletekről, azonban nagyon keveset sikerül megvalósítaniuk, illetve alkalmazniuk a termékeknél a valóságban. Mindenesetre ez egy olyan szabadalom, amivel lényegesen megkönnyíthetik a felhasználók dolgát, hiszen egy kábellel bármilyen almás terméket feltölthetnek, iPhone-tól kezdve iPad-on át a MacBook-ig.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. strucc007 - 2016.04.04. 19:36

    Támogatnám!

  2. H@m! - 2016.04.05. 08:43

    Szuper!

  3. Dixx - 2016.04.05. 17:58

    Az USB c pont ilyen már van több telefonon is

Szólj hozzá Te is!