A Foxconn felvásárolta a Sharp-ot – ezentúl még inkább háttérbe szorul a Samsung

HusztiD 2016.04.01. 11:30 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 355

iphone-display

Az Apple egyik legnagyobb partnere, a Foxconn ezennel hivatalosan felvásárolta a Sharp-ot. Nem olyan régen már napvilágot látott a hír, azonban még csak a tegnapi nap folyamán vált hivatalossá az akvizíció. A jelenlegi információk szerint ezzel a lépéssel egyaránt jól jár az Apple, hiszen még inkább csökkenti függetlenségét a Samsunggal szemben, s hamarosan megkezdik az LCD-ről az OLED panelekre való átállást.

A Wall Street Journal beszámolója szerint a Samsung jelenleg a világon lévő OLED kijelzők 95 százalékát szállítja le, amit akárhogyan is nézünk, nem kevés. Ennek kapcsán szeretne az Apple függetlenebb maradni, pluszban ezáltal a saját kezeik között tarthatnák a teljes gyártás irányítását.

A Sharp eddig ugyan nem csinált OLED kijelzőket, azonban a felvásárlásnak köszönhetően ez változni fog. Pontos információkat jelenleg még nem tudtunk meg, de annyit igen, hogy hamarosan megkezdik az OLED panelek gyártását.

Nem mellesleg jól járt ezzel a lépéssel a Foxconn egyaránt, ugyanis a legutóbbi híresztelések szerint tovább szeretnék növelni a kapacitásukat, hogy még inkább ők legyenek az Apple fő beszállítói.

A pletykák szerint leghamarabb a következő év folyamán megjelenő iPhone és iPad modellekben debütálhat az OLED kijelző.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!