Szupergyorsan tölthető az új USB C töltővel a 12,9 colos iPad Pro

HusztiD 2016.03.31. 13:30 iPad 2 hozzászólás 532

maxresdefault3

Aki rendelkezik közületek a tavaly novemberben megjelent 12,9 colos iPad Próval, az tudhatja, hogy milyen macerás lehet a tablet töltése. Emiatt az Apple nem olyan régen kiadott egy új USB C töltőt, amivel sokkal, de sokkal hamarabb feltölthetjük a gigantikus tabletünket.

Mivel az USB C által elérhetővé vált a gyorsabb töltés lehetősége, így a táblagépnél jelentős növekedést tapasztalhatunk. A MacStories csapata letesztelte az újonnan kiadott USB C adaptert, melyből nagyon érdekes különbségeket állapítottak meg. Ha az új 29W-os egységgel töltötték az iPad Prót kikapcsolt kijelző mellett, akkor az csupán 93 perc alatt töltötte fel a táblát 80 százalékra. Ugyanilyen körülmények között a mezei 12W-os adapter (ami a tablethez jár), az 213 percet vett igénybe. Hatalmas különbség mutatkozik ugyan, de ez még nem minden.

Az igazi differencia akkor jelentkezett, mikor bekapcsolták a kijelzőt és közben elkezdték használni. Kapaszkodjatok meg, hiszen őrületes számok jönnek! Aktív használat mellett a 12W-os adapterrel 732 perc alatt sikerült százszázalékosan feltölteni a tabletet, míg az újjal csak 107 percet vett igénybe. Csupán 10 óra különbségről beszélhetünk, ami egyáltalán nem elhanyagolandó.

A tavaly megjelent MacBook modellek már az USB C szabványos megoldást támogatták, ami végeredményben hipergyors töltést eredményezett. A kérdés már csak az, hogy a novemberben megjelent tablethez miért nem eleve az USB C szabvánnyal rendelkező adaptert adták a korábbi – amúgy már évek óta használt – helyett.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Jag - 2016.04.01. 12:14

    Azért , mert így egy újabb kiegészítőt kell venni …

  2. Henderson - 2016.04.01. 21:53

    Ott a pont.

Szólj hozzá Te is!