Íme az Apple 2016-os beszállítói programja

HusztiD 2016.03.31. 11:30 Apple 0 db 295

screen-shot-2016-03-30-at-12-33-55-pm

Hagyomány szerint az Apple idén is kiadta a 2016-os beszállítói programját, melynek kapcsán a vállalat COO-ja, Jeff Williams írt egy rövid levelet, amelyben részletezte az Apple elkötelezettségét azon emberek felé, akik segítenek nekik létrehozni a nagyszerű termékeiket. Az új kiadvány szerint a tavalyi év folyamán összesen 640 ellenőrzést tartottak világszerte, melyben összesen 1,6 millió munkavállaló volt érintett. Mindezeket 25 országban ejtették meg, illetve 140 olyan hely volt, ahol még most jártak először látogatóban.

A most kiadott információk szerint az Apple immáron több, mint 3 millió embert képzett ki világszerte. A 2008-ban útjára indított Supplier Employee Education and Development (SEED) program keretein belül az előző év folyamán 558 ezer fővel bővültek, míg 2008 óta összesen 1,4 millióval. Ha már felmerült a SEED program, akkor az előző évben ezer olyan diák volt, akik e program kapcsán egyetemi diplomára tettek szert.

Természetesen szóba jött a környezet, amiből kiderült, hogy az Apple idén szintén csökkentette a széndioxid kibocsátását 13 800 tonnával az energiatakarékossági programjuk által. Összesen 73 ezer tonna elektronikai hulladékot takarítottak meg az újrahasznosítás segítségével és összesen 14 milliárd liternyi tiszta vizet óvtak meg. Nem mellesleg olyan érdekességek egyaránt kiderültek, minthogy kik az Apple fő beszállítói. Ilyen például a hírhedt kijelzőgyártó a Gorilla Glass, Samsung vagy az LG.

A teljes beszámolót az Apple honlapján olvashatjátok el. Ahogyan látszik, korunk egyik legnagyobb tech vállalata nem aprózza el a dolgokat, hiszen mindig hozzájárulnak, hogy egy sokkal zöldebb környezetet hozzanak létre a tevékenységeik által.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!