Megtört a jég: az FBI feltörte az Apple titkosítását

HusztiD 2016.03.30. 09:30 iPhone, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 768

tim-cook-fbi

Napokkal ezelőtt jött a hír, mely szerint az FBI egy izraeli cég, a Cellebrite segítségével képes lehet feltörni a már régóta szóban forgó iPhone 5c-t, amelyet a San bernardinói terrortámadáskor használt az egyik elkövető. Nagyon bizakodóak voltak ekkor a szövetségiek, hiszen emiatt napolták el az előző heti tárgyalást.

Úgy látszik, hogy közös erővel sikerült feltörniük a szóban forgó telefont – derült ki az FBI legfrissebb beszámolójából. Sajnos azonban azt nem nem tudhattuk meg, hogy találtak-e a telefonon olyan információkat, melyek segítik a nyomozást, hiszen titkosan kezelik az egész ügyet. Sőt, olyannyira, hogy még azt sem árulták el, hogy milyen módszerrel sikerült feltörniük a készüléket. Innentől kezdve ejtették a vádakat a kaliforniai vállalat ellen.

Mivel a hírek hamar bejárták a sajtót, így az Apple szintén reagált a történtekre. Egy hivatalos közleményben kifejtették, hogy ők a kezdetektől tagadják a hátsó ajtó megépítését, hiszen ebben hisznek. Ennek eredményeképpen a szövetségiek mégis feltörték, aminek nem szabadott volna bekövetkeznie.  Természetesen továbbra is együttműködnek, mint eddig, de ezzel együtt megnövelik a termékeik a titkosítását, amivel sokkal biztonságosabbá tehetik azokat a cyber támadások ellen.

iphone5c

Végül a CNN arról számolt be, hogy az eljárás, amit az FBI használt, azzal csupán ezt az egy telefont lehetett feltörni. Hogy ezt pontosan mire véljük, azt egyelőre nem tudni. Feltehetően nagyon macerás volt feloldani a készüléket, így a jövőbeni hasonló esetekben vélhetően csak az érintett készülékeket fogják tudni feltörni.

Érdemes lesz viszont kivárni az elkövetkezendő hónapokat, ugyanis ennek biztosan nem örültek az almások. Feltételezhetően az Apple mérnökei tovább erősítik a titkosítást, hogy ilyen és ehhez hasonló esetre még egyszer ne legyen példa. A kérdés már csak az, hogy mi mentén induljanak el, ahol mégis megfoghatóak, ahol most az FBI-nak sikerült betörnie.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

7 hozzászólás

  1. Alnus - 2016.03.30. 09:45

    Alma mese hulyegyerekeknek:)))

  2. Vincenzo - 2016.03.30. 10:07

    Szerintem ez csak egy gumicsont. Szerintem nincs semmi vállalat. Az apple így oldotta meg a gondot. Felvásárolt egy céget és a cég nevében törték fel a telefont így ezzel a lépéssel nem ment szembe a bírósággal és a felhasználókkal sem. Az fbi megkapta amit akart így az apple is hiszen ejtették az ügyet a céggel szemben plusz a felhasználók is elégedettek a céggel.

  3. Patrick - 2016.03.30. 10:32

    Vincenzo. Van benne valami. Végülis en örülnek ha igazad lenne. ;)

  4. Bigyo - 2016.03.30. 10:50

    A cikk olvasasa kozben nekem is pontosan ez jutott az eszembe. Milyen erdekes, nem? Mondjuk nekem ez ellen igy nincs kifogasom.

  5. S - 2016.03.30. 17:31

    Soha nem tudjuk meg…mi is a játék..!

  6. Kata72 - 2016.03.30. 19:21

    “Almamese hülyegyerekeknek”??
    Talán megfakaszt az irigység hogy másnak van?
    Nem mindenkinek apuci-anyuci dugta a telefont a zsebébe hanem igenis megdolgoztak érte, ezért kicsit szánalmas ez a megjegyzés.

  7. Bigyo - 2016.03.31. 00:07

    Kata ez nem a vasarlasra vonatkozott hanem a sztorirol. Elobb olvass ertelmezz es csak utana irj. Komolyan, ez nem egy bonyolult tortenet, hogy ne lehessen belatni moge. Meg nagyon IQ sem kell hozza, csak hogy ne amerikai legyel.

Szólj hozzá Te is!