Utolsó pletykák az iPhone SE és iPad Pro párosáról

HusztiD 2016.03.21. 13:30 iPad, iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 0 db 664

iphone-5se-photos-concept_04

A hétvége folyamán több új szóbeszéd látott napvilágot a ma este bemutatásra kerülő iPhone SE és 9,7 colos iPad Pro modellről. Úgy gondoltuk, hogy az esti bejelentés előtt még összeszedjük, hogy mégis milyen hírek járják jelenleg az Apple háza táját.

A forráshoz közeli informátorok szerint az iPhone SE sokkal inkább fog egy 5s-re hasonlítani, mint a 6s modelljeihez. Ettől függetlenül az új készülék szélei sokkalta kerekítettebbek lesznek, amely egy kis 6s szájízt visz a készülék életébe. Nem mellesleg, ha igazak az értesülések, akkor magában a telefonban ugyanaz a szenzor kap helyet, mint az ősszel megjelent csúcskészülékekben, így itt is elérhető lesz a 4K videófelvétel. Természetesen az A9-es processzor és egy M9-es koprocesszor egyaránt helyt kap, továbbá NFC chip is lesz az Apple Pay miatt. Rossz hír viszont, hogy elvileg csupán 16 és 64 GB-os konfigurációban kerül piacra az SE.

Ha hitelesek a másik forrásból származó információk, akkor az új 9,7 colos tablet elvileg csak 32 és 128 GB-os kiszerelésben lesz elérhető, már amennyiben a WiFi-s modellre fáj a fogunk. Ha LTE-t szeretnénk, akkor a 12,9-es testvéréhez hasonlóan csupán a 128-as opció lesz az elérhető. Kicsivel elvileg drágább lesz a tablet indulóára, ugyanis az eddigi Air modelleket 499 dollártól lehetett megvásárolni, míg ez elvileg 599-től fog indulni. Ha magyar árakban gondolkodunk, akkor ez azt jelenti, hogy a belépőszint nem 165 ezer forinttól fog indulni, hanem 200-tól.

ipad-pro-duo

Egy részről jó hírek ezek, hiszen ha az iPhone SE nagyban fog hasonlítani a 6s telefonokhoz, akkor minden bizonnyal sok olyan embert fog meggyőzni a váltásról, akik nem szeretnek 4 col fölött élni. Az iPad-et illetően pedig rossz, ha valóban emelkedik a készülék ára. Már csak azért, mivel az utóbbi időben drasztikusan csökkent a tablet piac, így ha azt valamelyest fel szeretné dobni az Apple, akkor kénytelen lesz olcsóbban adni őket.

Na de várjuk ki az esti órákat, hiszen már nincs sok hátra. Ne feledjétek, a bejelentést követően részletes összefoglalóval jelentkezünk! Maradjatok velünk!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!