Drasztikus visszaesés várhat az Apple Watch-ra

HusztiD 2016.03.18. 09:30 Apple Watch, Kiemelt hírek 1 db 323

best_apple_watch_apps1

Nincs egészen egy éve, hogy megjelent az Apple Watch, de az IDC legújabb számításai alapján már hihetetlen sikerekre tett szert. A 2015-ös évben elvileg 11,5 milliót értékesített belőle a kaliforniai vállalat, amely az okosórák piacának a háromnegyedét tette ki. Egészen jól startolt, azonban a szakértők szerint innentől csak folyamatos megoszlás-csökkenésre számíthatnak az almások, hiszen egyre nagyobb teret hódítanak a riválisok.

A legújabb felmérésükben az elkövetkezendő négy évet vizsgálták. Amennyiben helyesek lesznek a jelenlegi számítások, akkor 2020 végére összesen 237 millió eladott okosóra lesz a piacon. Szép számok ezek, melyekből az idei év végére 28 milliót szállíthatnak le a gyártók.

Az előzetes becslések alapján az idei évben összesen 14 millió Apple Watch-ot ad el az Apple, amivel 49,4 százalékos megoszlást szerezhetnek a piac ezen szegmensén. Ha kicsit előre megyünk a jövőben, akkor ez 2020-ra akár 31 millió eladott órát jelenthet az almások számára, amivel ugyan jócskán megduplázták a 2016-os adatokat, azonban ez már csak a globális piac 37,6 százalékos dominálására lehet elegendő.

IDC-Apple-Watch-2016-2020-800x563

Amíg az Apple csökken, addig növekszik az Android Wear rendszert futtató órák tábora. Elvileg idén 6,1 millió darabot szállíthatnak le a gyártók, ami által elmondható lesz, hogy minden ötödik okosórán droidos szoftver fog futni. Négy év múlva már-már megközelítik az Apple-t, hiszen ekkor a piac 35 százalékát nyerhetik meg maguknak.

Természetesen messzemenő számítások ezek, hiszen nehéz megjósolni, hogy mi lesz négy év múlva egy olyan piacon, amely még csak most kezdi kibontani a szárnyait. Viszont érdemes lesz megnézni, hogy az idő előrehaladtával hogyan alakulnak a megoszlások. Mi több, azt is reméljük, hogy az Apple egy szép napon hivatalosan közzéteszi az Apple Watch pontos eladásait.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Krisztián - 2016.03.21. 08:08

    Szerintem nincs honnan visszaesni:)

Szólj hozzá Te is!