Hamarosan OS X-en is visszaköszön ránk Siri

HusztiD 2016.02.29. 13:19 Kiemelt hírek, Mac, OS X 1 db 237

sirifullmac2

A 9to5Mac információi szerint az Apple hamarosan OS X -re egyaránt elhozza az iOS-ből már nagyon jól ismert személyi asszisztenst, Sirit. Az ősszel érkező OS X 10.12-ben már ugyanúgy segítségünkre lehet az asszisztens, akárcsak az iPhone, Apple Watch vagy a nem olyan régen megjelent negyedik generációs Apple TV esetében.

Elvileg az Apple belső köreiben már 2012 óta teszteli a Siri integritást, de csak most ősszel érkezik el a megfelelő pillanat, hogy bemutassák. A források szerint az Apple ez idő alatt csiszolt a felhasználói felületen és természetesen sokkal kiforrottabb lett, mintha ezelőtt évekkel mutatták volna be. Várhatóan a júniusban megrendezésre kerülő WWDC 16 konferencián Tim és csapata nagy hangsúlyt fektet az OS X-es Siri bemutatására.

Ha minden igaz, akkor az almások nem a Notification Centerbe fogják beépíteni, illetve teljes képernyős funkciót sem fog kapni. Elvileg a Menu Bar-on lesz számára egy kis ikon, ami a fent látható képhez hasonlóan felhozza a szolgáltatást. Ez teljesen praktikus lesz, hiszen munka közben bármikor előhívhatjuk, s az nem fogja a teljes képernyőt lefoglalni.

heysiri

A Siri-nek a beállításokon belül lesz egy saját panelja, ahol többek között olyan dolgokat állíthatunk be, hogy melyik billentyűkombinációval hívhatjuk elő. Elvileg elérhető lesz a Hey Siri funkció, amelyet akkor használhatunk, ha a gépünket töltőre dugtuk. Arról egyelőre nem tudni, hogy a későbbi Mac modelleken elérhető lesz-e akkor, ha ez a feltétel nem teljesül – vélhetően igen, akárcsak az új iPhone 6s és 6s Plus esetében.

Az egyelőre Fuji kódnéven emlegetett OS X-et leghamarabb a WWDC 16 konferencián pillanthatjuk meg, a megjelenésére pedig őszig kell várnunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Jag - 2016.03.01. 10:45

    Köszönhet ha nem tud magyarul …
    Én néha azért megkérdezem tőle, hogy ; Siri, miért nem beszéled a magyar nyelvet :))

Szólj hozzá Te is!