Már a Fehér Ház felé is petíciót indítottak a titkosítási botrány miatt

HusztiD 2016.02.19. 13:33 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 206

tim-cook-wwdc-2015

Két nappal ezelőtt beszámoltunk, hogy az Apple-t újabb nyomás éri, hiszen ezúttal az FBI kéri a segítségüket, hogy törjék fel a telefonjaikat. Mint az várható volt, a kaliforniai vállalat nem adta fel ilyen könnyen a dolgot, hiszen Tim egy nyílt levében kifejtette a miérteket, amiben teljesen igaza volt.

Azóta pedig indult egy új We the People petíció, amivel arra gyűjtenek embereket, hogy az Apple továbbra se biztosítson hátsó ajtót a kormányzati szervezetek számára. Természetesen várható volt, hogy az embereknél nagy felhajtást vált ki ez a dolog, hiszen mégis csak a személyes adatunkról van szó. Egyébként nem ez az első ilyen az eset óta, hiszen több szervezet is hangot adott a véleményének, hogy kiállnak az Apple mellett. Ilyen például a The Electronic Frontier Foundation, az American Civil Liberties Union vagy az Amnesty International.

Mi több, időközben még a Facebook és Twitter párosa is beállt az Apple mellé, hiszen szerintük teljesen igaza van Tim Cooknak.

iphone5c

A cikk írásának pillanatában még csupán 4 ezer aláírás volt, s ha március 18-ig összegyűlik 100 ezer, akkor az már elegendő lesz ahhoz, hogy felhívják a Fehér Ház figyelmét, amivel el kívánják törölni az ehhez hasonló javaslatokat.

Hamarosan kiderül, hogy mi lesz ennek az ügynek a vége. Mondjuk kicsit azért érdekes, hogy pont a Fehér Házba szeretnék  benyújtani a petíciót. Oda, ahonnan talán ez az egész hátsó ajtós titkosítás koncepciója elindult.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!