Jobb EMI árnyékolást kap az iPhone 7

HusztiD 2016.02.17. 07:10 iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 451

30mm-450mm-silicon-wafer

A koreai ETnews beszámolója alapján az Apple egy olyan technológiát kíván alkalmazni az iPhone 7-ben, amely lefedi az elektromágneses jeleket. Úgynevezett EMI (elektromágneses interferencia) csökkentésével próbálnak meg növelni a teljesítményen. Ahogyan a processzor órajelein növelnek, illetve olyan új funkciókat vezetnek be, mint a 3D Touch, egyre indokoltabbá válik az EMI technológia alkalmazása.

A hírek szerint az Apple az iPhone 7 kapcsán bevezeti az EMI árnyékolást, amivel az elektromágneses interferenciából származó jeleket szűrik ki. Ha ez magában nem lenne elég jó érv, akkor érdemes megemlíteni, hogy ezzel képesek az áramköri chipek átrendezésére. Ennek köszönhetően sokkal közelebb kerülhetnek egymáshoz a chipek, ami által valamivel több hely szabadulna fel, így nem csak az aksit növelhetnék, de akár a telefon méretét szintén csökkenthetik egy kicsivel.

Nem idegen dolog az Apple számára az EMI technológia, hiszen már az iPhone 6-ban elkezdték használni, majd a tavaly megjelent Apple Watch-nál tovább folytatták az eljárást. Igaz ezekbe még kisebb mértékben található meg a technológia, de feltehetően az iPhone 7 modelljeiben már sokkal elterjedtebb lesz.

Hogy az iPhone 5se-ben milyen mértékben lesz jelen az EMI árnyékolás, arról egyelőre semmit sem tudni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Krisztián - 2016.02.17. 08:17

    A telefon mérete a home gomb miatt nagy, emiatt nem lenne kisebb. Csak a háztető alatt szabadulna fel némi hely, amit az Apple biztosan nem az akku bővítésére használna fel, hanem jellemzően a vékonyításra. Azt gondolom a legtöbb ember inkább szeretne egy 2mm-re vastagabb készüléket nagyobb kapacitású akkuval, mint egy sérülékeny papírlapot.

  2. Krisz - 2016.02.17. 14:29

    Jaj haggyatok mar ezt az aksi temat…
    Nemsokara jon a durva aksi…
    A samsung csak neznifog a japan tudos felfedezte
    Tavaj.
    1-2ev a sorozatgyartasig az applenek utana nem fognak hisztizni

  3. kukcsi - 2016.02.17. 23:55

    Nekem az 6s plus van egesznapos hasznalat utan ( reggel 7 es este 11kozott) 35% on van az aksi, nem viszek magammal,toltot es a autoban sem hasznqlom, szoval az aksi super

Szólj hozzá Te is!