Ezúttal a 3D Touch miatt perlik az Apple-t

HusztiD 2016.02.15. 06:30 Egyéb, Kiemelt hírek 3 db 290

immersion-800x475

Az Immersion az a vállalat, akik kifejlesztették és licencelik a haptic touch feedback technológiát, amit többek között az Apple is használ. A legújabb hírek szerint a cég az Apple-t és az AT&T-t egyaránt azzal vádolja, hogy szabadalmat sértettek olyan dolgokkal, mint a 3D Touch, Force Touch vagy az Apple Watch féle Taptic Engine.

A sérelmezett fél szerint az iPhone 6s-től kezdve és az Apple Watch piacon lévő modelljei mind megsértik az ő szabadalmaikat. Egészen pontosan kettőt az óra kapcsán, az iPhone 6s és 6s Plus pedig hármat. Természetesen mondani sem kell, hogy mindegyik szabadalom a nyomásérzékeny technológián alapszik, amelyet az utóbbi időben vezettek be a kaliforniai vállalat újabb termékeinél.

Az Immersion és az alkalmazottai már 20 éve szorgalmasan dolgoznak azon, hogy egy olyan ökoszisztémát hozzanak létre, ami úgymond kibővíti a digitális élményeket a realisztikus visszajelzésekkel. Számít az érintés az ember és a digitális világ között, amelyeket az ügyfeleik már megszokhattak – mindezt mondja a vállalat CEO-ja, Victor Viegas.

root-mod-brings-apples-force-touch-gesture-to-android-image-cultofandroidcomwp-contentuploads201506Apple-Watch-Force-Touch-640x399

A vezérigazgató továbbá hozzáfűzte, hogy örülnek, hogy mindezeket a technológiákat viszont látják a piacon a különféle termékekben, de ugyanakkor fontos számukra a fair play, hiszen nem szeretik, ha a szabadalmaikat megszegik, s ezt az ökoszisztémát anélkül viszik tovább.

Vélhetően az elkövetkezendő hónapok folyamán még többet fogunk hallani az esetről. Ha bűnösnek találják az Apple-t, akkor vélhetően súlyos pénzeket kell majd fizetniük minden eladott termék után, amelyben jelen vannak ezek a technológiák.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

 1. Krisztián - 2016.02.15. 10:55

  Nem újdonság.:) Az apple nem új dolgokat talál ki, ő csak tökéletesítí és alkalmazza. Baromság h minden rajzolt ábrát, megvalósítás, pontos specifikáció nélkül engednek szabadalmaztatni. Minek dolgozunk? Találjunk ki mi is jövőtechnikai technológiákat, szabadalmaztassuk a fantáziánkat, majd ha valaki egyszer megalkotja, pereljük szét és többet nem is kell dolgozni.

 2. Alnus - 2016.02.15. 13:44

  Te miről beszélsz itt kész technológiai lopás van az Apple részéről.
  A cikkben is le van írva 20 éve ezzel foglalkoznak, gondolod csak skiccelnek 20 éve :)))) jujjjjj….

 3. Pancsu - 2016.02.16. 08:31

  Krisztián jól beszél pedig! Megint csak pénzt akarnak le húzni ! Az Apple nem dolgozik fejetlenül ;)

Szólj hozzá Te is!