Tim beszélt az 5se-ről; kritikus hiba az iOS-ben; egy hetes üzemidejű okostelefonok – mi történt a héten?

HusztiD 2016.02.14. 15:32 Apple, Kiemelt hírek 0 db 1 131

Izgalmas volt ez a hét, ugyanis nem csak új bétákat kaptunk, hanem olyan érdekes híreink voltak, mint az, hogy két éven belül akár egyhetes üzemidővel rendelkezhetnek az okostelefonok, vagy arról is beszámoltunk, hogy új mérföldkőhöz érkezett az Apple Pay.

new-york-day-5-d-the-apple-store1

Mac Pro kapcsán új programot hirdetett az Apple

Az elmúlt hét folyamán a törött kijelzős iPhone-ok kapcsán hirdetett új programot az Apple, melynek keretein belül beszámítják az aktuális telefont, annak érdekében, hogy újat vegyünk, mintsem hogy drágán megcsináltassuk. Ezúttal pedig a 2013. folyamán megjelent újratervezett Mac Pro van a középpontban.

$3,000-apple-mac-pro-goes-on-sale-thursday_1f8h.640

Bővebben itt.

Az iPhone 5se-ről, az Apple TV-ről és a Campus 2-ről beszélt Tim Cook

Tim Cook és csapata gyűlést tartott a munkatársaik számára az elmúlt hét folyamán. A kis találka keretein belül a jelenlegi vezérigazgató érdekes dolgokat osztott meg az iPhone-ról, az Apple TV-ről és egyéb dolgokról. Az elhangzott infókból nagyon érdekes következtetéseket lehet levonni.

rtr45ku8

Bővebben itt.

Mérföldkő: már ezer fölött az Apple Pay partnereinek száma

Előző hét pénteken az Apple elérte a bűvös számot, az ezret. Konkrétan ennyi bank és pénzintézet támogatja őket Amerika szerte. Nem kis szám ez, hiszen ha azt nézzük, hogy másfél éve indult a szolgáltatás, akkor láthatjuk, hogy az almások nagyon rajta voltak az ügyön, hogy minél szélesebb körbe bevezessék.

square-apple-pay

Bővebben itt.

Két éven belül érkezhetnek az egyhetes üzemidővel rendelkező okostelefonok

Az Intelligent Energy vállalatnak van egy rendkívüli célja: hogy drasztikusan megnövelje az okostelefonok üzemidejét. Az úgynevezett fuel-cell technológiával készült akkumulátorok képesek arra, hogy egy telefon akár egy hétig is kihúzza egyetlen egy feltöltéssel. A tegnapi nap folyamán pedig a vállalat egyezséget kötött egy meg nem nevezett okostelefon gyártóval. A hírek szerint a két cég szorosan együttműködik, hogy minél szélesebb körben bevezessék a technológiát.

battery_header-664x374

Bővebben itt.

Akár hatmillió forintot is fizetnek a hackerek az Apple alkalmazottainak

A Business Insider egy eléggé érdekes hírt közölt le az elmúlt napok elteltével. Írországban az Apple jelenlegi, illetve a volt alkalmazottaiknak akár 20 ezer eurót ajánlanak fel, hogy értékes információkat szerezhessenek meg. Ilyen például a munkatársak Apple ID-jának a megszerzése, amivel bejelentkeznek az online adatbázisba.

yosemite-login

Bővebben itt.

Kritikus hiba az iOS-ben, ami kinyírja az iPhone-od

Új hibát találtak az iOS-ben, amely annyira durva, hogy teljes egészében kicsinálja a telefonunkat. Ha kikapcsoljuk az automatikus időt, majd beállítjuk azt 1970. január elsejére és újraindítjuk, akkor nagyjából búcsút is inthetünk a telefonunknak.

screen-shot-2016-02-11-at-12-23-02-pm

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején felmerült egy új pletyka, miszerint rózsaszínben is elérhető lesz az iPhone 5se, majd láthattunk egy GoPro féle iPhone megoldást, illetve az Apple Watch-al irányítható Tesláról is beszámoltunk. Nem sokkal később kiderült, hogy a Facebook alkalmazása jelentősen zabálja az aksit, majd az, hogy tavaly az Apple Watch dominált.

Apple-A9

A hét második felében megtudtuk, hogy még mindig népszerűek a 4 colos telefonok, majd kaptunk egy Apple Car koncepcióvideót, illetve beszámoltunk egy új törvényjavaslatról, ami kellemetlenül érintheti az Apple-t. Idézőjelesen még az is kiderült, hogy az A10-es processzorokért a TSMC lesz a felelős, elvileg a Samsung nem vesz részt ezek legyártásában.

Ezek voltak az idei év hatodik hetének legérdekesebb hírei. Jövő hétre nehéz megmondani, hogy mit várhatunk. Ezen a héten jelentek meg a legújabb béták, így nem valószínű, hogy a következő hét folyamán kapunk belőlük. Viszont biztosan hallhatunk még az iPhone 5se-ről és az iPad Air 3-ról.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!