Kizárólag a TSMC fogja legyártani az iPhone 7-ben lévő A10-es processzort

HusztiD 2016.02.11. 07:05 Egyéb 0 db 314

a9-2

A The Electronic Times értesülései szerint a tajvani TSMC új egyezséget kötött az Apple-lel, melynek keretein belül ők lesznek az egyedüli gyártók a következő generációs A szériás processzorok terén. Az iPhone 6s és 6s Plus-ban található chipeket a TSMC és a Samsung gyártotta, ám a két gyártó egységei között némi különbség volt tapasztalható, ami nagy felhajtást okozott még tavaly szeptemberben.

A beszámoló szerint az Apple azért választotta kizárólag a TSMC-t, mivel sikerült átállniuk a 10 nanométeres gyártástechnológiára, amelyre még a Samsungnak nem sikerült. Érdekes viszont megjegyezni, hogy a jelenlegi csúcsmodellekben található processzoroknál a TSMC 16, míg a Samsung 14 nanométeres technológiát használt, s mégis az utóbbi gyártó terméke teljesített rosszabbul. A 10 nanométeres eljárás által kisebb lesz az energiafogyasztás, ugyanakkor sokkalta gyorsabb, egyben hatékonyabb lesz az új chip.

Az iPhone 7-ben debütáló A10-es chip tömeggyártását elvileg júniusban kezdik meg, így a szeptemberi rajtra már kellő mennyiséggel fog rendelkezni az Apple. Talán nem is baj, ha egy vállalat gyártja a processzorokat, hiszen így nem lesznek akkora különbségek, mint az iPhone 6s modellek esetében.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!