Két éven belül érkezhetnek az egyhetes üzemidővel rendelkező okostelefonok

HusztiD 2016.02.09. 07:13 Egyéb, Kiemelt hírek 2 db 1,360

battery_header-664x374

Az Intelligent Energy vállalatnak van egy rendkívüli célja: hogy drasztikusan megnövelje az okostelefonok üzemidejét. Az úgynevezett fuel-cell technológiával készült akkumulátorok képesek arra, hogy egy telefon akár egy hétig is kihúzza egyetlen egy feltöltéssel. A tegnapi nap folyamán pedig a vállalat egyezséget kötött egy meg nem nevezett okostelefon gyártóval. A hírek szerint a két cég szorosan együttműködik, hogy minél szélesebb körben bevezessék a technológiát.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy szeretnék az okostelefonok számára elhozni ezt a megoldást, amivel jelentősen megemelnék az üzemidőt, hiszen a mai világban mindenki többet követel ezen a téren. Julian Hughes szerint az ő megoldásuk tiszta és egyben hatékony, amely képes a mobilok között a korlátot feloldani.

Ha visszatekintünk öt évvel az időben, akkor láthatjuk, hogy nagyon sok fejlődésen estek át az okostelefonok. A kamerák drasztikusan javultak, a sebesség egyaránt, hiszen a mai készülékek olyan gyorsak, amelyet akár egy notebook is megirigyelhetne. Ugyanakkor olyan új technológiákat mutattak be, mint a Touch ID vagy a 3D Touch.

iPhone-6s-battery-TechLog360.com_

Egy dolog azonban mégsem változott az évek folyamán: az üzemidő. Ha visszatekintünk, akkor az okostelefonok öt évvel ezelőtt is annyit bírtak, mint amennyit ma. Ez egyenesen frusztráló lehet azok számára, akik sokat használják a telefonjaikat, hiszen egy napot alig bírnak vele kihúzni. És akkor még nem említettük a telefonok állandó vékonyodását.

Az Intelligent Energy CEO-ja, Henri Winand egyébként elmondta, hogy ez az új technológia akár 2 éven belül visszaköszönhet a legtöbb okostelefon gyártónál. Természetesen nem jöttek szóba konkrét nevek, azonban ha az Apple lecsapna erre a megoldásra, akkor bizony egy felhasználónak sem lenne panasza az üzemidővel kapcsolatosan.

Reméljük, hogy sikeres lesz az üzemanyagcellás akkumulátorok bevezetése, így hamarosan szélesebb körben elterjedhet az idő előrehaladtával.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Juhejj - 2016.02.09. 08:57

    Az Apple sajnos eddig se igazán törődött az üzemidővel kapcsolatos felhasználói panaszokkal, valószínűleg ezután se fog. Ha átállnak erre az új technológiára akkor még vékonyabb telefont fognak csinálni, ahelyett hogy az üzemidőt növelnék, pedig nem hiszem hogy sokan sírva fakadnának, ha a telefonjuk 8-9 mm vastag lenne a nagyobb aksi miatt.

  2. Goodspeed - 2016.02.09. 19:26

    Ajánlom a cikk írójának az idegen szavak és kifejezések kéziszótárát. Nézze meg benne a dramatikus, és a drasztikus szavak értelmezését. Amúgy természetesen köszönjük a cikket.

Szólj hozzá Te is!