Egy negyedév alatt több bevétel származik az iPhone eladásokból, mint amit az Android elért

HusztiD 2016.01.25. 17:56 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 407

aapl

Egy az Oracle által indított perből eddig eltitkolt adatokat tudhattunk meg. Például kiderült, hogy a Google még 2014 folyamán egymilliárd dollárt fizetett az Apple részére, hogy az iOS eszközeiken továbbra is alapértelmezett maradhasson a keresőmotorjuk. Ekkoriban nagyon sokat olvashattunk erről a témáról, hiszen egy ideig a Yahoo! tűnt a másik esélyesnek, mivel erőteljesen igyekeztek elnyerni az Apple kegyeit, hogy az ő alternatívájukat használják.

Arra egyébként a mai napig nem derült fény, hogy az almások miért pont a Google-t választották. Egyes feltevések szerint szimplán csak azért, mivel a Google keresője sokkal jobb, mint a Yahoo!-é. A másik feltevés pedig pont ehhez a hírhez kapcsolódik, hiszen egymilliárd dollárt fizettek az Apple részére, hogy továbbra is ők maradhassanak. Fény derült, hogy a reklámbevételekből 34 százalék a részesedés, azonban az homályos, hogy ez az összeg a Google-t vagy az Apple-t illeti meg.

screen-shot-2016-01-21-at-10-47-12-pm

A másik érdekes információ, ami kiderült a szabadalmi per kapcsán, hogy az Apple egyetlen egy negyedév leforgása alatt többet profitál az iPhone bevételeiből, mint amennyit az Android elért fennállása óta. Szám szerint 22 milliárd dollárt nyertek a 31 milliárd bevételből. Ha például az Apple-höz viszonyítjuk, akkor ők a tavaly júliustól szeptemberig tartó időszakban 32 milliárd dollár értékben adtak el iPhone-okat.

Látható, hogy nagy pénzeket kap az Apple az egyik legnagyobb riválisától, azonban nem árt szem előtt tartani az App Store bevételeit. Legutóbb például arról számoltak be, hogy 40 milliárd dollár jutalékot osztottak szét az iOS fejlesztői között, ami szintén nem elhanyagolandó mennyiség, mivel ilyen tétel mellett 17 milliárdot profitáltak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!