Az iOS eszközök voltak a legnépszerűbb vásárlóplatformok az ünnepekkor

HusztiD 2016.01.14. 07:07 Apple, iOS 1 db 153

ipad-all-hero-bb-201410_GEO_GB_contentfullwidth

A karácsonyi időszakban 12 százalékkal emelkedtek az online vásárlások az elmúlt egy évben – már ez akkor igaz, ha az Egyesült Államok piacát vizsgáljuk. Elég nagy népszerűségre tettek szert a mobil készülékek a rendelésekkor a decemberi időszakban, hiszen a megoszlás szerint a vásárlások 77 százaléka származott valamilyen iOS készülékről, míg a maradék 23 Androidról.

A legújabb számok egyébként a Custora E-Commerce Pulse felméréséből jöttek. 200-nál több online webhelyet néztek, ahol összesen 500 millió vásárlás történt több, mint 100 milliárd dollár értékben. A kutatók megvizsgálták, hogy direkt keresés alapján 21,5 százalékot nőtt az online vásárlások száma, míg az email marketingnek köszönhetően 20 százalékkal emelkedett ez az arány.

Igencsak kiemelkedő volt ebben a felmérésben az Apple, hiszen az amerikai okostelefonok piacának csupán 40 százalékát tudhatják magukénak, aminek ellenére háromszor több vásárlást produkáltak, mint a droidos vetélytársaik. Sőt, még azt is megtudhattuk, hogy az iOS-es tábor többet költött, mint a rivális, azonban pontos átlagárakat ezúttal nem publikáltak.

gifts1

Érdemes megjegyezni, hogy tavalyelőtt 75 százalékot esett vissza a PC-ről rendelők száma, míg tavaly ez az arány 70-el csökkent a 2014-es adatokhoz képest. Ha az okostelefonokat nézzük, akkor ott a tavalyi évben 13 százalékkal gyarapodtak a megrendelések, míg idén már 19-el. A mostani adatok egyébként hasonlóak a fekete péntekiekhez, ugyanis akkor ötödére csökkent a PC-s megrendelések száma, miközben a mobiltelefonok hasonló arányban nőttek.

Ha rendelésről van szó, akkor ti milyen platformról rendeltek? PC-ről avagy nem okoz gondot az iOS sem?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Joci - 2016.01.15. 22:57

    Én elég gyakran mobilon kinézem a termékeket de pc-n rendelem meg. Nagyobb felület jobban átlátható, nem kell nagyítani sem a mobillal,tablettel ellentétben

Szólj hozzá Te is!