Megjelent az iOS 9.3, OS X 10.11.4, tvOS 9.2 és watchOS 2.2 első bétája

HusztiD 2016.01.11. 20:12 iOS 0 db 1 059

screen-shot-2016-01-11-at-18-26-29

Az elmúlt órában az Apple mindenből új bétafrissítést tett elérhetővé. Jó hír, hogy az új béták hasznos újdonságokat hoztak, így pár szóban leírjuk, hogy miket kaptunk.

Kezdjük rögtön a legérdekesebbel: az iOS 9.3 első bétájával. Az egyik legjobb újítás, hogy megjelent a multi-user, azaz a több felhasználói fiók funkció. Régóta vártuk már, de végre megjelent, ám érdemes megjegyezni, hogy ez a funkció egyelőre csak az iskolai iPad-ek kapcsán érhető el, az átlagfelhasználók számára nem. Bemutatkozott az éjszakai váltás/mód (Night Shift), amely szintén hasznos dolgokat rejt magában. Dióhéjban annyit érdemes tudni, hogy a hideg, vagyis a kék színspektrumú fények bizonyos esetekben alvászavarhoz vezetnek, ha lefekvés előtt használjuk a készülékeinket. Az éjszakai módnak köszönhetően a tablet este átvált éjszakai módba, amely által melegebb színeket kapunk a nyugodtabb alvás érdekében. Természetesen reggelre kikapcsol a funkció.

screenshot-2016-01-11-13-36-36

Másik nagy újdonság a Jegyzetek alkalmazásra terjed ki, ahol mostantól a Touch ID segítségével zárolhatjuk a jegyzeteinket, hogy azokat illetéktelenek ne tudják megnyitni. A hírek applikáció is frissül, így azt jobban személyre szabhatjuk, míg a Health app részletesebben jelzi a tevékenységeinket és céljainkat. Végül pedig a CarPlay féle Apple Music alkalmazáson is csiszoltak, ami által sokkal hasznosabb funkciók kerültek bele.

A tvOS 9.2-nél megjelent a mappakezelés, frissült a Siri Spanyol nyelvvel, új felhasználói felületet kapott az alkalmazás váltó és megjelent a Podcast alkalmazás. watchOS esetében pedig elérhetővé vált az a funkció, hogy egyszerre több Apple Watch-ot is csatlakoztathassunk egy iPhone készülékhez.

Sajnos az OS X 10.11.4 mellé nem mellékelt leírást az Apple, így vélhetően kisebb hibajavításokat, illetve teljesítménybeli javulásokat eszközöltek rajta.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!