Jóval túlszárnyalta a várakozásokat az Apple Music

HusztiD 2016.01.11. 13:23 Apple Music, Kiemelt hírek 3 db 147

applemusicmufajok

Az Apple Music szolgáltatás elindulása óta eltelt hat hónap. Ez idő alatt olyan nagy népszerűségre tettek szert az almások, amelyre még a szakértők sem gondoltak volna. Itt érdemes szót ejteni az egyik decemberi elemzésről, melyben Mark Mulligan elemző tippelte azt, hogy a 2015-ös év végére 8, míg egy évvel később 20 millió előfizetője lesz az új zeneszolgáltatónak.

Mondanunk sem kell, hogy kicsit tévedett Mark, ugyanis az Apple Music immáron túl van a 10 millió előfizetőn. Összehasonlításképp a Spotify-nak erre hat évre volt szüksége. Ha azt nézzük, akkor az Apple Music első félévében annyit ért el, mint a riválisa tízszer annyi idő alatt, ami egészen elképesztő.

Az almások szolgáltatása egyébként nem csak iOS-en, hanem Mac-en, PC-n, Androidon és Apple TV-n egyaránt elérhető. Ellenben a Spotify 2008-ban indult útjára Európában, majd három évvel később az Egyesült Államokban, mára pedig 20 millió előfizetővel és 75 millió aktív felhasználóval büszkélkedhetnek.

Apple-Music

Természetesen hosszú út vár még az Apple Music-ra, de ha továbbra is képes lesz ilyen ütemben szaporodni, akkor bizony az év végére simán túllépi a 20 milliós határt. Nem mellesleg jelenleg az almások szolgáltatása a második legnagyobb, amit csupán a Spotify előz meg.

Korábban már kérdeztük tőletek, hogy mit szerettek jobban. Ezúttal az a kérdésünk a Spotify felhasználóitól, hogy mi lenne az az ok, amiért átváltanának az Apple Music-ra?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

 1. Szamuráj - 2016.01.11. 15:10

  Nekem lényegében mindegy lenne, hogy melyiket használom, viszont a mobilszolgáltatómnál olyan előfizetési csomagban vagyok, amely tartalmazza a spotify előfizetést is, így ugye az adott. Ha ugyanilyen feltételek mellett az apple music állna a rendelkezésemre, akkor természetesen azt használnám.

 2. Zoli - 2016.01.11. 21:37

  Én nem szeretem egyiket sem, mivel ahhoz hogy eszembe jusson, hogy mit is akarok hallgatni, ahhoz kevés. Tudom ajánl, meg ilyesmi, de a stílus szerint kiválasztott rádió csatorna, mint a RadioTunes-on bôven elég. Ingyenes, meg van pár euróèrt jobb minôség. Engem teljesen kielégít, ez a fajta zenehallgatás. Próbálja ki mindenki, nincs reklám se( csak magukat reklàmozzák).
  Túl sok ez az általànydíj, nem kell nekünk egésznap zenéthallgatni, meg tv nézni, foglalkozzunk már egy kicsit a családunkkal is!!!!

 3. Henderson - 2016.01.13. 16:33

  Egyetèrtek.

Szólj hozzá Te is!