A hepatitis C ellen is segít az iPhone-od

HusztiD 2015.12.23. 17:35 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 3 db 425

ResearchKit-780x468

Mint azt már tudjuk, az Apple számos lépést tett meg az egészséges életmód érdekében. Bő két hónappal ezelőtt számoltunk be, hogy akkor milyen új dolgokkal frissült a ResearchKit, aminek köszönhetően időben észrevehetőek az autizmus, melanoma és a rohamok előzetes jelei.

Ezúttal a hepatitis C ellen segédkezik az Apple, ugyanis a Bostoni Gyermekkórház létrehozott egy ResearchKit alkalmazást, C Tracker néven. Sajnos az orvostudomány egyelőre nagyon kevés dolgot tud a vírusról, amivel világszerte emberek milliói fertőzöttek.

Az új program ezzel kapcsolatosan segít, hiszen a hepatitis C-vel fertőzött emberek nyomon követhetik az egészségügyi állapotukat úgy, hogy válaszolnak alapvető kérdésekre. Természetesen kész tényeket egyaránt megtalálhatnak ezzel kapcsolatosan és az úgynevezett aktivitási szintjüket is megtudhatják.

11k-Sign-Up-for-Apples-ResearchKit-In-Less-Than-24-Hours

Az app egyik legnagyobb innovációja a C3-PRO funkció, ami az információk alapján lehetővé teszi, hogy a kutatás során betekintést nyerjenek a hozzáértő orvosok, illetve hogy más, a ResearchKitben szereplő programokkal szintén kompatibilis legyen.

Egyelőre ugyan kis lépés a C Tracker, de pont az a célja, hogy az orvosok minél többet megtudjanak azzal, hogy emberek ezreik segítik a munkájukat az alkalmazás által.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

 1. HapsiGábor - 2015.12.24. 09:38

  Az iHungary minden Kedves Dolgozójának szeretném megköszönni egész éves, naprakész munkáját, egyben kellemes Karácsonyt és Boldog Újévet kívánnék mindannyiunk nevében.

  • HusztiD - 2015.12.24. 10:43

   Köszönjük szépen! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kíván az iHungary csapata! :)

 2. Procisz - 2015.12.24. 12:49

  Én is szeretném megköszönni a munkátokat, nagyon sok hansznos infót találtam itt, és még fogok is!
  Boldog karajcsont!

Szólj hozzá Te is!