iPad-ben is elérhető lesz a második generációs 3D Touch kijelző

HusztiD 2015.12.21. 17:53 iPad, iPhone, Kiemelt hírek 2 db 424

15277-11469-14217-9578-Screenshot-2015-09-11-034711-l-l

Az Appleinsider információi szerint az Apple egy új nyomásérzékeny kijelző technológián dolgozik, ami hasonló az iPhone 6s-ben bemutatott 3D Touch funkcióhoz. A jelenlegi hírek szerint ezt a technológiát már az iPad kijelzőire egyaránt elhoznák, azonban a fejlesztés egy kicsit több időt igényel a vártnál, így az iPad Air 3 és az iPhone 7 megjelenésére még nem feltétlen készülnek el vele.

A forráshoz közeli informátorok alapján az Apple egyelőre képtelen a 3D Touch megoldást a nagyobb kijelzőkre elhozni, mint például az iPad Air 9,7 coljára. A meg nem nevezett informátor az oldal szerint már korábban is megbízható és pontos hírekkel szolgált az Apple jövőbeli terveit illetően.

Az iPhone 6s és 6s Pluszban bemutatott 3D Touch funkció több lehetőséget előhoz az iOS-ből. A peek and pop funkcióval betekinthetünk bizonyos dolgokba: például mailben küldtek egy linket, így nem muszáj teljes egészében megnyitnunk, hogy megtudjuk milyen oldalra irányít át minket, elég csak egy betekintést végeznünk. Vagy másik nagy újdonság a gyorsmenü, ami által az alkalmazásoknál hamarabb elérhetünk egy-egy funkciót. Például a kamera app, ahol rögtön csinálhatunk szelfit vagy videófelvételt.

ipad-all-hero-bb-201410_GEO_GB_contentfullwidth

A szóbeszédek szerint a következő generációs, úgynevezett multi touch 3D Touch technológia ezt az irányelvet tovább viszi, ami által még ennél is több lehetőséget nyit meg a felhasználók előtt. Egy ilyen megoldással például egyszerre több ujjal történő gesztusokat tud érzékelni a készülék. Ez mondjuk arra lehet jó, hogy ha egyszerre három ujjal nyomjuk meg a kijelzőt, akkor az mondjuk lezárja a telefont. Ilyen lehet még ha négy ujjunkat elhúzzuk ugyanígy, akkor az átléphetünk egy másik, az alkalmazásváltóban lévő appba (akár csak a jelenlegi iPad-ek esetében). Vagy bármi kreatív dolgot véghez lehet majd vinni, amit el tudtok képzelni.

Nem olyan régen egyébként beszámoltunk, hogy mit jósol a KGI elemzője, Ming-Chi Kuo. Nagyjából ő is ezen a véleményen van, hiszen elmondta, hogy jövő márciusban érkezik az iPad Air 3, ám az még nem kapja meg a nyomásérzékeny kijelzőt. Vélhetően háromnegyed év múlva megjelenő iPhone 7-ben elég újdonság lesz, így feltehetően az ez után következő 7s kapja meg az új 3D Touch kijelzőt, ami már sokkal fejlettebb lesz a jelenleginél – akár csak amit a Touch ID-val is eljátszott az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Rendes Milán - 2015.12.21. 20:54

    6S-en sem használom sokszor a 3D Touchot…7-re tuti nem váltok,de örömmel hallom,hogy 7S-ben lesz(?)ez az újdonság.

  2. kovits96 - 2015.12.22. 07:39

    Csatlakozom az előttem szólóhoz. 1 hete van meg a 6s de az első 3 nap eltelte után már szinte egyáltalán nem használom a 3D Touchot. Nyilván ez mèg nagyon kiforratlan dolog egyenlőre. Majd meglátjuk mit hoz a holnap…

Szólj hozzá Te is!