Márciusban esedékes lehet egy Apple Watch 2 és iPhone 6c orientált keynote

HusztiD 2015.12.09. 12:25 Apple Watch, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 399

14461-10014-applewatch-milanese-l

Egy évvel az Apple Watch és az új MacBook széria bejelentése után egy újabb eventtel állhat elő az Apple. Tavaly márciusban rántották le a leplet az okosóráról, majd bónuszként kaptunk egy teljesen újragondolt laptopot. A 9to5Mac meg nem nevezett informátorai szerint a kaliforniai vállalat 2016 márciusában szintén egy új bemutató megrendezését tervezi, ahol az Apple Watch 2 kapja a főszerepet, de mellette egyaránt bemutathatják a már régóta pletykált iPhone 6c-t.

Az információk szerint a márciusi előadáson az Apple a második generációs órára helyezné a legfőképp hangsúlyt, akárcsak az iPhone bemutatók esetében a telefonokra. Ha megnézzük, akkor az okostelefonokat szeptember folyamán, egy keynote keretein belül jelentik be, így miért ne tehetnék meg ezt az órával? Pluszban a legújabb előadáson a már hetek óta egyre többet pletykált iPhone 6c-ról is lehullhat a lepel – már amennyiben hitelesek az információk.

Egyelőre ugyan nem tudni, hogy milyen újdonságokkal kerülhet piacra az Apple Watch utódja, de vélhetően kisebb teljesítménybéli javításokat fog tartalmazni. Dizájnra feltehetően ugyanilyen vagy hasonló lesz, ami által kompatibilisek lennének vele a jelenleg piacon lévő szíjak. Apropó, nem érdemes elfeledni a múltkori szabadalmat sem, hiszen akár egy ehhez hasonló újdonságot is bemutathatnak, bár erre egyelőre nem sok az esély.

concept-iphone-6c-01

Az iPhone 6c-ről meg már szinte mindent hallhattunk. Lényegében a jelenlegi iPhone 5s méltó utódja lesz, ami az iPhone 6 formatervét kapja meg 4 colos kiadásban, továbbá esélyes, hogy a 6 vagy 6s hardverével dobják piacra. Ha hitelesek a korábbi információk, akkor Touch ID és NFC chip lesz benne az Apple Pay miatt, azonban nyomásérzékeny kijelző nem valószínű. És ha azt nézzük, akkor lehet, hogy nem lenne hülyeség a 6s megjelenése után kerek fél évvel piacra dobni egy ahhoz hasonló készüléket, ami sokban hasonlít rá, ugyanakkor annyival tud kevesebbet, mint amennyivel olcsóbb lesz. Lehetséges, hogy egy ilyen lépéssel valamelyest felpörgetné a második negyedéves eladásokat az Apple.

Mivel egy erős pletykáról beszélünk, így ezt senki se vegye készpénznek. Szinte biztosra vehetjük, hogy az Apple Watch-nak lesz utódja, azonban hogy ennek kapcsán is éves frissítést terveznek-e a kaliforniaiak, azt nem tudni – viszont a szóbeszédek erre adnak utalást. Az új 4 colos iPhone is egy nagyon felkapott téma jelenleg, azonban egyelőre semmi konkrétat nem tudni róla. Legyünk türelemmel, hiszen egy bő negyedév múlva kiderül, hogy igazat szóltak-e a mostani hírek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!