Ezek miatt elégedetlenek az Apple Watch felhasználói

HusztiD 2015.12.04. 09:55 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 492

1-B-0dIQC72xeGe-aZjgipzQ

Újabb érdekes dolgok derültek ki a Wristly legújabb felméréséből, hiszen ezúttal arra voltak kíváncsiak, hogy mit nem szeretnek az Apple Watch kapcsán az emberek. Az előző héten egyébként már kaptunk tőlük egy hasonlóan érdekes tanulmányt, melyből részletesen kiderült, hogy nagy általánosságban mire használják az okosórát. A legutóbbi felmérésben összesen 330 olyan ember vett részt, akik már rendelkeztek az almás okosórával, így alaposan kifaggatták őket.

0-Xfxf6kXZx41g1PHK-

Legelsőnek azt tudhattuk meg, hogy mennyi időre volt szükségük, hogy abbahagyják az óra viselését. A résztvevők 17 százaléka a viselést követően napokkal eldöntötte, hogy nincs rá szüksége. További 28 százalék 2 héten belül döntött erről, míg a maradék 55 valamivel több, mint két hét alatt.

0-pcbNbLmW9qt1kl7d-

A második diagramból azt tudhattuk meg, hogy mi volt az 5 legfőbb ok, ami nem tetszett számukra. A megkérdezettek 63 százaléka számára fontos volt az óra értéke. A korábbi tulajok 47 százaléka nyilatkozta, hogy szerintük túlságosan limitáltak voltak az óra funkciói, majd következőnek megkérdezték, hogy mennyire volt lassú, ahol a válaszadók csaknem egyenlő arányban válaszoltak. Meglepő, de az üzemidő csupán 36 százalék számára volt zavaró, míg további 41-et egyáltalán nem érdekelt. Végül volt egy olyan kérdés, hogy mennyire volt zavaró, mikor el kellett fordítaniuk a csuklójukat, hogy megnézzék az időt. Ez 37 százalékot egyáltalán nem zavart, 33 pedig elvolt vele, míg a maradék 30-nak egyáltalán nem jött be.

0-s3dwOm5dyG2z_8AA-

Persze voltak egyéb dolgok, amik miatt nem szerették, ám itt lényegesen kevesebb volt a nemtetszésüket kinyilvánítók száma. Összességében a megkérdezettek felének nem volt releváns, hogy hiányzott a régi órájuk, hogy nem szerették az Aktivitást, illetve hogy milyen az óra kinézete.

0-TmfIBXwgZQzqi0r--

A felmérés kiterjedt arra is, hogy az Apple Watch előtt mit használtak. A válaszadók 35 százaléka használt hagyományos órát, 29 luxus órát, illetve 26 különböző fitnesz kiegészítőket. A korábbi tulajok egytizede viselt már valamilyen okosórát, míg 7 százaléknak volt valamilyen ékszere. Többek között elég magas számmal voltak azok is, akik nem hordtak előtte semmit sem.

0-iHc2qX7zDsX1MYYN-

A következőkben arra is kíváncsiak voltak, hogy mi volt a fő oka annak, hogy megvásárolták az Apple óráját. A felhasználók egyharmada volt kíváncsi a technológiai újdonságokra, míg 18 százalékuk a tevékenységük nyomon követése miatt vette meg. Egyaránt 15 százalék volt azok száma, akik azt nyilatkozták, hogy az értesítések miatt vették meg, míg akadt aki egy újfajta számítógépet szeretett volna. Sőt, olyan is volt, aki szimplán csak egy új órát szeretett volna a gyűjteményébe.

0-4Bd_BgM9JvYXNwhq-

Vannak olyanok, akik még mindig rendelkeznek az óráikkal, így azok felé volt egy olyan kérdés, hogy milyen gyakran használják az Apple Watch-ot. 18 százalék válaszolta, hogy nem hordják, inkább a fiókban tartják. 16 százalék csupán ritkán veszi fel, akkor is leginkább különféle alkalmakra, további 19 rendszeresen használja (például edzéskor), míg a maradék 11 százalék napi szinten hordja az órát.

0-v9RrsiEmCV7vcvzz-

Utolsó előttiként pedig megkérdezték, hogy mit viseltek az Apple Watch után. A megoszlások itt is hasonlóak mint a negyedik diagramon, csupán kisebb eltérések vannak. Azonban a válaszadók egyharmada továbbra sem hord semmit.

0-pYZ1oAB_9z5PyYrM-

Végezetül megkérdezték, hogy mit terveznek akkor, ha kijön a következő generációs Apple Watch. A válaszadók több, mint fele valószínűleg nem fogja azt beszerezni az okosórát, míg 31 százalék nyilatkozta, hogy valószínűleg beszerezik, közben a maradék 10 biztosan le fogja cseréli az óráját a legújabbra.

Ti hogy vagytok ezzel kapcsolatosan? Mik a tapasztalataitok az Apple Watch-ot illetően?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Zoli - 2015.12.04. 11:07

    Nekem ez egy Cool termék, látszik az értéke, mivel erről köztudott, hogy nem hamisítják, mint annyi más órát, fizetek vele, akkor körülöttem felkapják a fejüket, mert bár hallottak róla, hogy van ilyen, de használat közben, hogy vlm kivihetek egy boltból ezzel fizetve azt nem. Nem sok funkcióját használom, de ez is egy olyan termék, hogy megszereztem, lépjünk tovább, mi a következő …
    Óraként használom, az sms értesítő hasznos, főleg autóban, meg ha a kabátban van a telefonon, és koncerten. Nem kötelezően beszerezni való dolog, de ezt nem a gagyi kiegészítők közé sorolja a nagyvilág.

  2. Lacika54 - 2015.12.04. 12:00

    Én azt nem értem hogy “30%-át kifejezetten zavarta hogy el kell fordítani a csuklójukat hogy megnézzék az időt”. A hagyományos órát hogy nézi meg? Hiszen ez a funkció pont azért lett így megoldva mert így nézzük meg hogy mennyi az idő, nem?
    Akinek meg ez nem tetszik annak ott van az a megoldás miszerint kapcsolja ki a francba az automata csuklófordítás észlelést és rákoppintással kapcsolja be az időt amit aztán azonnal ki is kapcsolhat úgy hogy ráteszi a tenyerét, miáltal azonnal kikapcsol a képernyő……. Na most jó sokszor leírtam hogy “kapcsol”! Ezeknek az okosoknak egy kicsit jobban át kéne nézni a funkciókat hogy mi miért van, meg hogy hogyan kell(ene) használni……. Nekem semmi bajom vele, nagyon tetszenek az adott lehetőségek és egy normális napi használat mellett este 10-11 óra felé még kb. 50-60%-os az akku töltöttsége, ami eléggé meglepő, nekem egyszer merült 36%-ra de aznap adtam az arcára rendesen…… Este meg úgyis lerakom az éjjeli szekrényre, ott meg teljesen mindegy hogy egy szerkezet a töltőn van vagy nem……én a hagyományos órát sem hordtam éjszaka……összességében nekem nagyon bejött!
    Az Iphone-t sem használom annyit egész nap hogy ne bírná ki estig……egyébként azt vettem észre hogy mivel a telefont sokkal kevesebbszer kell elővenni, ezért sokszor este még 60-70%-os az akku……

Szólj hozzá Te is!