Újragondolt, vékonyabb 13 és 15 colos MacBook Air bejelentés várható WWDC 2016-on

HusztiD 2015.11.30. 11:40 Apple, Mac 0 db 728

macbook_airs_2015

Nagyon azt rebesgetik a madarak, hogy a jövő júniusban megrendezésre kerülő Worldwide Developers Conference alkalmával az Apple bemutatja az újraszabott MacBook Air modelljeit. Legalábbis ezt állítja a tajvani Economic Daily News, akik szerint a harmadik negyedévben, július és szeptember között kerülhetnek forgalomba az új laptopok.

A frissen napvilágot látott információk szerint a MacBook Air vékonyabb dizájnt kap, mint a jelenleg piacon lévő társa, pluszban megemlítették, hogy 13 és 15 colos méretben várható. Sajnos az egyelőre nem derült ki, hogy mi lesz a 11-es modell sorsa, de vélhetően az Apple leállítja a gyártását. A szóbeszédek alapján a vékonyabb dizájnnak köszönhetően a mérnökök teljesen újratervezték a belső felépítést, ezért jelenleg szorosan együttműködnek a gyártókkal. Pontosabb infók egyelőre nem derültek ki, de vélhetően a 2016-os Air modellek is Retina kijelzővel jönnek, valamint egy kicsivel erősebb Intel processzort pakolnak bele.

2015_new_macbook_gold

Az idén megjelent új MacBook szupervékony lett, ugyanakkor kis fogyasztású Intel chipet kapott, melynek köszönhetően a ventilátort elhagyták, nem mellesleg egy 12 colos Retina kijelző is helyt kapott. Ennek kapcsán többen hitték, hogy az Apple beszüntetheti az Air vonal gyártását, azonban nem kizárt, hogy csak a 11 colos modellel állnak le, s helyette bevezetik a 15-öst, akárcsak a Pro modellek esetében. Ha ez így lenne, akkor jövőre már csak egy 12 colos MacBook, 13-as és 15-ös Air és Pro modellek lennének a piacon, aminek valószínűleg több értelme lenne, mintha meghagynák egy 11-es masinát is.

Egyedül talán a készülékek áraival lehet baj, hiszen jelenleg egy 11 colos MacBook Airt sokkalta olcsóbban megvásárolhatunk, mint az új MacBook-ot. Vélhetően akkor lenne értelme ennek a lépésnek, ha a MacBook árát is csökkentenék, hiszen ennyiből már egy Pro modellt lehet venni, ami hardveresen sokkalta erősebb.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!