Megérkeztek az első iPad Pro review videók

HusztiD 2015.11.12. 09:56 Apple, iPad, Kiemelt hírek 1 db 554

A tegnap óta előrendelhető iPad Pro-ra minden ismertebb tech orientált oldal lecsapott, ahol alaposan kielemezték, hogy mik az új készülék erősségei és gyengeségei. Ezeket most összeszedtük számotokra.

maxresdefault

Pörgősen telnek a napok, hiszen a hét elején már megtudhattuk, hogy a szerdai naptól előrendelhetővé válnak az új iPad Pro modellek. Végül eljött a szerda, amikor lehullt a lepel a táblagépek hivatalos magyar árairól. Ahogyan azt várható volt, a magyar pénztárcákhoz mérve eléggé drágán kínálják az új eszközöket, hiszen ennyiért már egy MacBook Air-t is vehetünk, amivel sokkal több dolgot végezhetünk el. Ennek kapcsán nem árt megjegyezni, hogy a két napja maga Tim Cook nyilatkozta, hogy az iPad Pro hamarosan átveszi a notebookok szerepét. Belátható időn belül kiderül, hogy igaz volt-e a jóslata.

Azonban most, hogy elérhetővé váltak az iPad Pro készülékek, így a külföldi nagyobb hírportálok is megkapták az új tabletet, hogy nyúzzák kicsit. Ahogyan az alábbi videókból láthatjuk, jó véleménnyel vannak az almás újoncról. Negatívumok között leginkább a készülék ára szerepel, hiszen ha a 32 GB-os modellt választjuk, ami mellé beszerezzük a Smart Keyboard és Apple Pencil párosát, akkor máris annyit költöttünk rá, amiből akár egy 13 colos MacBook Air-t vásárolhatunk. Továbbá a nagyságához mérten nehéz az új táblagép, így egy idő után fárasztó lehet tartani, pluszban azt is megjegyzik, hogy szinte fölösleges a kamerája, hiszen ekkora tablettel senkinek sem szabadna képeket készítenie.

screenshot-2015-10-30-13-23-37

Természetesen jól sikerült az új iPad Pro, csak említett negatívumok visszatarthatják a felhasználókat a vásárlástól. Az pedig, hogy idővel felváltja-e a notebookokat az új iPad, még a jövő titka. Ha azt nézzük, akkor az átlagfelhasználók számára minden feladatot elvégezhetünk a tablet által, azonban aki már kicsit többet szeretne kihozni belőle, annak ez kevés lesz. Természetesen ezzel is lehet képeket, videókat és zenéket szerkeszteni, de aki munkára használja, az nem az iPad Pro-t fogja választani. Talán ha egy kicsi kedvezőbb árcédulát raktak volna a készülékekre, akkor nagyobb esélye lenne a piacon. Így csupán egy túlárazott, hatalmas iPad-nek felel meg, ami a kiegészítőivel egy új szintre emeli a tabletezés élményét.

De nézzétek meg inkább a videókat, azokból bővebben tájékozódhattok:

Az első két videóval a Mashable csapata kedveskedett. Az elsőben egy szokásos unboxingot láthatunk, melyben nem csak az iPad Pro-t, hanem a vele együtt megjelent Apple Pencilt és Smart Keyboardot is kicsomagolták. A másodikból kiderül, hogy mégis milyen az új gép használat közben, továbbá megjegyzik, hogy az új kiegészítőknek köszönhetően emelkedik ki a Pro modell a többi iPad közül.

Természetesen a Bloomberg stábjának is sikerült rátennie a kezét egy iPad Pro-ra, azonban az ő beszámolójukból az derült ki, hogy inkább a vállalati szférát célozta meg az Apple, mintsem az átlagfelhasználókat.

A Wall Street Journal kolléganője, Joanna Stern szerint igazán sokoldalú az új iPad Pro, amivel az Apple utat engedett a produktivitásnak. Egyelőre tökéletes vázlatfüzet és mini televízió, ami betekintést ad, hogy mire számíthatunk a jövőben.

A következővel a CNET állt elő, akik leginkább azt vizsgálták, hogy mennyire alkalmas munkára az új tablet. Mint a beszámolójukból megtudhattuk, a munka során hatalmas segítséget jelent a billentyűzet, hiszen sokkal könnyebb az emailekre válaszolni, de ugyanakkor a videószerkesztésnél is jól tud jönni.

A következő felvételt a CNET egy másik munkatársa készítette, aki szintén több hasznos dolgot mondott a Pro-ról. Többek között nagyon hasznosnak tartja az Apple Pencil-t, hiszen ez az eddigi legprecízebb eszköz, amivel valaha találkozott. Viszont az iPad Pro már annyira nagy, hogy a hordozásához szükség lesz egy notebook táskára, különben macerás lesz kézben vinni.

A Techradar munkatársai is lecsaptak egy modellre, s egyértelműen megállapították, hogy az iPad Pro kétkezes használatra termett. Ugyanakkor szóvá tették a készülék üzemidejét, ami ugyan 10 órát bír, de heti egyszeri töltés helyett többször kell rádugni a gépet a töltőre. Pluszban elmondták, hogy ugyan jó dolog a beépített kamera, de egy ekkora készülékkel egyszerűen nem szabad felvételeket készíteni.

Végül a The Verge is elkészült a beszámolójával, akik inkább azt a kérdést boncolgatták, hogy megéri-e beszerezni, illetve felválthatja-e a laptopokat. Természetesen ez ember függő, hiszen aki munkára használná, annak még mindig elengedhetetlen lesz egy PC/Mac, azonban az átlagfelhasználók számára egyértelműen az iPad Pro-ra esne a választás, hiszen minden alapvető dolgot könnyedén elvégezhetnek vele.

Ti mit gondoltok az új iPad Pro-ról? Tervezitek a beszerzését, avagy ilyen ár mellett szóba sem jöhet?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Jag - 2015.11.12. 10:39

    Drága, nincs belőle 32-64 gigás 4G készülék , azt sem értem, hogy miért nem rakták bele a nyomásérzékeny panelt.., mivel a 6s-t hasznàlok az ipademen is próbálkozom vele :))

Szólj hozzá Te is!