Jony Ive érdekes dolgokat nyilatkozott az Apple Pencil-ről

HusztiD 2015.11.12. 17:00 Apple, iPad, Kiemelt hírek 1 db 521

apple-pencil

Az Apple dizájnigazgatója, Jony Ive a Telegraph-nak adott egy interjút az iPad Pro kapcsán, melyből nagyon érdekes dolgokat tudhattunk meg. Mint kiderült, Ive csapata több, mint 20 évig használt vázlatfüzeteket, hogy papírra vessék az elképzeléseiket. Az iPad Pro és Apple Pencil párosával megváltozott a szokásuk, hiszen vállalaton belül mindenki az új termékeket használja ötletei felvázolásához.

“Sokan a dizájn csapatból már több, mint 20 éve dolgozunk együtt. Mindig is a füzetekbe rajzoltunk, és most először látom azt – annak ellenére, hogy már évek óta léteznek egyéb alternatívák -, hogy az emberek az iPad-et és az Apple Pencil-t használják. A személyes tapasztalataink alapján most már egyértelműen vannak olyan lehetőségek az új iPad-nek hála, amiről ezelőtt nem is álmodhattunk az analóg világban.”

jony_3498180b

Jony azt is elmondta a Telegraph-nak, hogy a Pencil megalkotása nehéz és kihívó feladat volt, hogy azt tényleg egy tradicionális ceruzának érezze az ember.

“Ha több időt töltesz az ecsetekkel, ceruzákkal és tollakkal, akkor reméljük, hogy egy teljesen megszokott dolognak érzed (az Apple Pencil-t). Hogy mindezt az egyszerű dolgot elérjük, hogy természetes legyen a viselkedése, jelentős technológiai kihívás volt létrehozni. Minden egyéb stylus amit valaha használtál egy szegényes bemutatója az analóg világnak.”

Ha esetleg lemaradtatok volna, akkor itt találhatjátok meg az iPad Pro magyar árait, itt pedig megnézhetitek az első beszámolókat, illetve az iFixit véleményét.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Pityu - 2015.11.12. 22:38

    Azert ezt nem mondhatnok erdekesnek…

Szólj hozzá Te is!