5,9 milliárd dollárért vásárolták fel a Candy Crush fejlesztőcsapatát

HusztiD 2015.11.03. 14:01 Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 387

screen-shot-2015-11-02-at-11-04-50-pm

Az Activision Blizzard felvásárolta a King Digital Entertainment fejlesztőcsapatát, akik nevéhez olyan népszerű játékok kötődnek, mint a Candy Crush Saga vagy a Farm Hero játékok. A frissen megszerzett King Digital-nak hatalmas bázisa volt, hiszen a játékaik által összesen 340 millió egyedi felhasználót tudhattak maguk mögött, amivel mostantól a Call of Duty szériát készítő Activision rendelkezik.

A hétfői nap folyamán a King Digital 4,7 milliárd dolláros piaci kapitalizációval bírt, amire az Activision 26 százalékos prémiumot fizetett, hogy cserébe megszerezze. Úgy tűnik, hogy az Activision még tovább szeretne terjeszkedni a mobil játékok piacán, hiszen a második negyedéves jelentéseikből kiderült, hogy csupán a bevételeik 5 százaléka származik a telefonos játékokból, míg a maradék 95 a konzol, online és PC gamingből.

Beszéljünk egy kicsit a számokról. Napjaink egyik leghíresebb fejlesztőcsapata 5,9 milliárd dollárt fizetett, hogy megszerezhessék a Candy Crush Saga csapatát, akiknek bevétele csupán a digitális alkalmazásokból származott. Ez magyar pénznembe átszámolva 1,68 trilliárd forintot jelent. El tudjátok képzelni, hogy milyen összegről van szó? Viszonyításképpen, a tavalyi év folyamán az Apple fele ennyiért, egészen pontosan 3 milliárd dollárért vásárolta fel a Beats Electronics-ot.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. iRon242 - 2015.11.03. 14:45

    Hát, lehetne persze irígykedni is, de az annyira magyaros lenne, inkább csinálják minél többen utánuk – persze magyarok :-)

Szólj hozzá Te is!