Megjelent az új Apple TV, 48 millió eladott iPhone, bukás az új Steve Jobs film – mi történt a héten?

HusztiD 2015.11.01. 16:18 Apple, Kiemelt hírek 0 db 458

Véget ért egy újabb hét, aminek kapcsán ismételten összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit. Mint azt már vártuk, a pénteki nap folyamán megjelent az új Apple TV, a következő hetek folyamán pedig az új iPad Pro lesz a soron. Az almás set-top box mellett volt még egy rakás érdekes hír, mint például az iOS 9.2 bétaverzió megjelenése. Na de vegyük sorba, hogy mik történtek a héten.

appletvappstore-800x499

Megjelent az új Apple TV!

Az ígéretekhez híven a hétfői naptól előrendelhetővé vált a negyedik generációs Apple TV, mely pont a hét vége előtt, pénteken jelent meg. Sajnálatos módon történt egy kis áremelkedés az előző generációs készülékhez képest, ami a dollár erősödésének tudható be. A 32 GB-os verziót 56 990, míg a 64-est 76 990 forintért szerezhetitek be. Aki esetleg a korábbi modell árcsökkenésére várt volna, az 24 990 forintért rendelheti meg a harmadik generációs set-top box-ot.

newappletv-800x685

51,5 milliárd dollár bevétel, 48 millió eladott iPhone!

Kedd este folyamán az Apple megtartotta a negyedik pénzügyi negyedéves konferenciáját, ahol ismételten hihetetlen számokat közöltek. 51,5 milliárd dollár bevételük volt, melyből 11,1-et profitáltak. Összesen 48 millió iPhone-t, 9,8 iPad-et és 5,7 Mac-et adtak el. Az iPhone értékesítések 22 százalékkal növekedtek az egy évvel korábbi időszakhoz képest, míg az iPad szekció egynegyeddel csökkent.

applemoneyhero

Bukás az új Steve Jobs film

A nemzetközi nyitóhétvégén összesen 7,3 millió dollárt produkált a film. Csupán félmillióval teljesített jobban, mint az évekkel ezelőtt bemutatkozott Kutcher féle Jobs. Az információk szerint a film 30 millióból készült és további 30-at költöttek marketingre, ugyanakkor 120 millió bevételre kellene szert tennie, hogy nullára jöhessen vele ki a Universal Pictures. Elemzések szerint ezen a hétvégén az adott bevétel háromszorosát kellett volna elérnie, ami mint láthatjuk, nem történt meg. Egyelőre hatalmas bukásnak néz ki a film.

steve-jobs

Figyelemelterelő Siri

Az American Automobile Association jóvoltából készült egy felmérés, amelyben azt vizsgálták, hogy mennyire figyelemelterelőek a különféle hangutasítással vezérelhető rendszerek. Az Apple Siri-jét a magas fokú figyelemelterelés osztályzatba sorolták, ami akár azt is jelentheti, hogy 15 másodpercen át veszi el a vezetők figyelmét az útról.

aaa-distracted-driving

Bővebben az ehhez kapcsolódó cikkünkből tájékozódhattok.

AMD processzort kaphatnak a jövőbeli iMac-ek

Nem olyan régen felröppent egy pletyka, hogy az AMD is ringbe száll az Apple kegyeiért. A vállalat a következő év folyamán dobja piacra az AMD Zen chipjeit, ami az ígéretek alapján nagy előrelépés lesz a jelenlegiekhez képest. Ennek kapcsán megtudhattuk, hogy akár a 2017 vagy 2018-as iMac modellekben az Apple lecserélheti az Intel processzorokat.

AMD-x86-Zen-Server

További érdekességek

Hétfőre virradóan kaptunk három darab nagyszerű iPhone 6S reklámot, majd egy nappal később egy újabbat, melyben a Live Photos funkciót mutatták be. Láthattunk egy gyors tesztvideót, melyben az iOS 9.1-gyes rendszert vetették össze a 9.0.2-vel. Összességében elmondható, hogy egy hajszálnyival tényleg gyorsabb az Apple új rendszere. Ismételten pereskedés vár az almásokra, hiszen ezúttal az iOS 9-ben megtalálható Wi-Fi-asszisztens miatt perelték be őket, ugyanis túl sok adatforgalmat szív le a készülék.

Elemzőknek köszönhetően megtudhattuk, hogy nagyjából 4 millió Apple Watch-csot értékesíthetett a kaliforniai vállalat, ugyanakkor az is kiderült, hogy a zenei kérdéseinkre Siri igencsak megmakacsolja magát, ugyanis nem válaszol, amíg nem rendelkezünk Apple Music előfizetéssel. Készült egy új felmérés Anglia és USA szerte, ahol arra voltak kíváncsiak, hogy melyik a legmenőbb márka a hordozhatók piacán. Természetesen az Apple itt is aratott, hiszen maga mögött hagyta a Google-t, Samsungot, a TAG Hauer-t és a Ralph Lauren-t is.

Apple-Watch-Everything-you-need-to-know-Gallery-Video-458294-5

Szerda reggelre megjelent az iOS 9.2 és az OS X 10.11.2 legelső bétája, mely egyelőre csak a fejlesztők számára volt elérhető, de egy nappal később már a béta programban résztvevők is elérhették. A pénzügyi konferencia kapcsán Tim elmondta, hogy a vásárlóik egyharmada váltott Android-ról iPhone-ra, majd azt is elmondták, hogy hamarosan öt új országba érkezik az Apple Pay. Ha pedig Apple Pay, akkor arra is fény derült, hogy immáron 600 bank és pénzintézet támogatja az almások új szolgáltatását.

Nemrég megnyílt a világ legnagyobb Apple Store-ja Dubajban, melyről videókat is láthattunk, továbbá összeszedték, hogy mely vállalatok alkatrészeiből épülhet fel az Apple Car. A hét második felében a Nintendo bejelentette első okostelefonokra írt alkalmazását a Miitomo-t, majd bemutatkozott a Polar új, Apple Watch alternatívája. Péntekre pedig megtudhattuk, hogy az Apple és Huawei egyaránt kezd felzárkózni az okostelefonok piacán, majd olvashattunk pár új infót az iPad Pro-ról. Végül pedig az Apple TV kapcsán Eddy Cue is adott egy interjút.

Huawei-iPhone-6s

Ezek voltak tehát a negyvennegyedik hét legérdekesebb hírei. Jövő héten feltehetően hallhatunk még az új Apple TV-ről, azonban nem árt megfeledkezni az iPad Pro-ról sem, hiszen ha a jövőhéten nem is, de nagy valószínűséggel november második-harmadik hetén már piacra kerülhet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!