Közel 4 millió Apple Watch talált gazdára az elmúlt három hónapban

HusztiD 2015.10.26. 17:22 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 420

watch

A hét elején sok érdekes dolgot tudhattunk meg, hiszen Tim Cook a WSJDJ-nek adott interjújából minden kiderült. Pontosabban mégsem, hiszen a vállalat vezérigazgatója nem árulta el, hogy milyen eladásokat produkált az Apple Watch, viszont azt elmondta, hogy a második negyedévben jóval többet adtak el, mint az azt megelőzőben, ugyanakkor úgy hiszi, hogy az elkövetkezendő három hónapban még annál is többet fognak értékesíteni.

Mint az a pénzügyi konferenciák előtt lenni szokott, az elemzők megtippelték, hogy megközelítőleg hány okosórát értékesíthetett az Apple a negyedik pénzügyi negyedévben, tehát júliustól szeptemberig terjedő időszakban. Eléggé eltérő eredmények születtek, hiszen 2,5-től 6 millió eladott példányig tippeltek a szakértők.

apple-watch-q4

A Piper Jaffray és a Bernstein Research szakemberei úgy gondolták, hogy 2,5 millió Apple Watch-csot értékesíthetett az Apple az előző negyedévben. Voltak ennél kicsivel pozitívabb tippelések is, hiszen a Wells Fargo elemzői már 3 milliót tippeltek, míg a Jefferies 4-et. A legtöbbet a Brabeburn Group munkatársai jósoltak, akik szerint 6 millió készüléket értékesíthetett a vállalat. Ha átlagoljuk az elemzői becsléseket, akkor 3,95 millió darab eladott Apple Watch-csot kapunk.

Hogy pontosan hány darab okosórát értékesített az Apple, az vélhetően a holnapi konferencián sem fog kiderülni. Viszont érdemes kivárni a holnap esti pénzügyi konferenciát, hiszen várhatóan ismételten csúcs eladásokat tudhatott magának az Apple az iPhone 6s és 6s Plus szeptember végi megjelenésének köszönhetően.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!