Frissült a Facebook – vége a fölösleges üzemidő csökkenésnek

HusztiD 2015.10.23. 12:30 Apple, Programok 3 db 931

iphone_-bateria-_baja

A hét elején már kiderült, hogy a Facebook alkalmazása fölöslegesen szívja az akkumulátort. A program kilépése után a háttérben folyamatosan dolgozott, még annak ellenére is, ha kikapcsoltuk a funkcióit. Úgy tűnik, hogy nem kellett sokat várni a megoldásra, hiszen a közösségi oldal kiadta az új frissítést, amely megoldja a nagy port kavart problémát, ami miatt sok kritika érte őket az elmúlt napokban.

A hírek alapján főként két hiba volt az alkalmazással, ami a problémát okozta. Az egyik, hogy a program fölöslegesen használta a háttérben a CPU teljesítményét olyan esetekben, amikor nem kellene. Ez végül azt eredményezte, hogy jobban csökkent a készülék üzemideje. A másik pedig az audio tevékenységekre terjed ki. Amikor nézünk egy videót, majd kilépünk a Facebookból, akkor a videó ugyan megáll, de a rendszer a háttérben betölti és lejátssza magának a videóhoz tartozó audio fájlt. Ugyanez igaz volt akkor is, ha megállítottuk a videót, de ennek ellenére a program végig betöltötte a hozzá szükséges adatokat.

A most megjelent frissítést legfőképp erre a két problémára nyújt megoldást, melynek köszönhetően (elvileg) érezhetően javult az akkumulátor teljesítménye.

Frissítettetek már? Ha igen, akkor mit tapasztaltatok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

  1. Cs.Cs - 2015.10.23. 17:55

    Akkor ez fölösleges adatforgalmat is generált. Plusz lassította az Appot, ha a háttérben még olyat csinál, amire már nincs is szükség.

  2. Istvan - 2015.10.23. 18:49

    Es ôk errôl nem is tudtak igaz….?

  3. H@m! - 2015.10.24. 13:15

    Iphone 5s -en határozottan jobb lett az aku idő

Szólj hozzá Te is!