Az Apple eltávolította az iMac egyik legjobb funkcióját

HusztiD 2015.10.21. 10:30 Apple, Kiemelt hírek, Mac 0 db 978

screenshot-2014-09-29-09-40-30-1024x731

Egy hete frissítette az Apple az új iMac családot, melynek keretein belül megjelent a 21 colos 4K-s masina, ugyanakkor minden 27-es modell megkapta az 5K felbontást. Ezt követően újabb érdekes információk derültek ki, majd láthattuk, ahogy az iFixit csapata darabjaira szedte az új iMac-et.

Egészen jól hangzanak az iMac család újdonságai, azonban az Apple egy dolgot elfelejtett megemlíteni: a Target Display hiányát. Ha megnézzük a termék support oldalát, akkor kiderül, hogy a megjelenést követően módosították az iMac dokumentációját, melyből kiderül, hogy a 2015-ös modellek kimaradnak a Target Display-ből, ergo csak a korábbi gépek támogatják.

2009-ben vezette be az Apple a Target Display fícsört a 27 colos iMac modelleknél. A szolgáltatás lehetővé tette a MacBook tulajok számára, hogy külső monitorként használhassák az iMac-et egy kábel segítségével (elsőnek Mini DisplayPort, majd később a Thunterbolt által). Ennek kapcsán nem kellett külön monitort beszerezni, hiszen az iMac tökéletesen megfelelt a célra. Úgy tűnik, hogy ezt mostantól kezdve elfelejthetjük.

imac-target-display-mode-hero

Az első jelek egyébként tavaly jelentkeztek, mikor az Apple piacra dobta az 5K-s iMac-et, ugyanis már az sem támogatta a funkciót, miközben a hagyományos modellek még igen. Ekkor az Apple megerősítette, hogy az 5K felbontású gép nem támogatja a Target Display-t, hiszen a Thunderbolt által limitálva vannak a funkciók, mivel nem képes Retina felbontást igénylő nagy adatok megfelelő átvitelére.

A múlt héten megjelent Intel Skylake processzorával szerelt gépek terén sokan azt várták, hogy az Apple bevezeti a Thunderbolt 3-as szabványt, ami eleve nagyobb sávszélességet kapott volna, de erre sajnos nem került sor. Hogy a következő frissítés alkalmával bevezetik-e, az egyelőre nem tudott, viszont ha sor kerül rá, akkor remélhetően visszakerül a Target Display funkció is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!