Az Intel gyárthatja az új iPhone-ok processzorait

HusztiD 2015.10.19. 11:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 392

screen-shot-2015-10-17-at-2-01-17-am

A VentureBeat legfrissebb információi szerint az Intel gőzerővel dolgozik, hogy megnyerje az Apple kegyeit. A vállalat több, mint ezer embert állított az iPhone projektre, mely szerint a következő generációs telefonokba akár Intel processzorok kaphatnak helyet a Samsung és TSCM egységei mellett. Az értesülések alapján 7360 LTE chip kerülne a következő telefonokba, amellyel a vállalat reméli, hogy elnyeri az Apple bizalmát.

A nemrégiben megjelent iPhone 6s és 6s Plusban a Qualcomm 9X45 LTE chip adja a telefonok lelkét. Nem mellesleg érdemes tudni, hogy a Qualcomm chipjei találhatóak meg az almások összes készülékeiben, így nem kizárt, hogy lassan megérik az ideje a váltásra. A híresztelések szerint egyelőre az Intelnek még nem sikerült teljes egészében megegyeznie a kaliforniai vállalattal, ugyanis az Apple  kivárja, hogy az Intel képes-e megütni a követelményeiket.

A beszámoló alapján az Apple egy olyan SoC-ot akar a következő iPhone modellekbe rakni, ami ötvözi az Ax processzort egy LTE modem chippel. Ha erre sor kerülne, akkor jelentős sebességnövekedéssel, jobb teljesítményfelhasználással és üzemidővel rendelkeznének a következő készülékek. Eleve egy kisebb chip kapna helyet a telefonban, ami által az Apple mérnökei számára több hely maradna, így akár nagyobb akkumulátort is elhelyezhetnének. Persze az utóbbi függ attól is, hogy mennyivel lesz vékonyabb a következő generációs iPhone.

008b464f2882a5d453cc3869c1f76e22

Annak ellenére, hogy az Apple tervezné meg a chipet, az Intel gyártaná le 14 nanométeres technológiával. Ennél a pontnál érdemes megjegyezni, hogy az processzorgyártó cég már teszteli a 10 nanométeres eljárást, amibe további érdekeltsége lehet az almásoknak. Biztos nagy meglepetés lenne jövő szeptemberben, ha Tim és csapata ilyen processzorral jelentené be az új iPhone-okat, de erre egyelőre senki ne vegyen mérget. Ugyanakkor az sem tudott, hogy milyen arányban oszlanak meg a gyártások, ha sikerül megegyeznie a két félnek. Vélhetően a Samsung és a TSMC is képben lesznek az A10 gyártása kapcsán.

A jelenleg piacon lévő 6s és 6s Plus telefonokat a Samsung és TSMC processzorai hajtják meg. Előbbi 14, míg utóbbi 16 nanométeres technológiával készült. Az új telefonokat illetően ismételten felütötte a fejét egy újabb botrány, aminek hatására ugyan jobban merülnek a Samsung chipekkel szerelt készülékek, de közel sem akkora a probléma, mint azt elsőre hinnénk. Remélhetően az Intel színre lépésével már nem lesznek ekkora zűrzavarok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Patrick - 2015.10.19. 13:52

    Adná az Isten hogy az Intel gyártsa.

  2. aggressor - 2015.10.19. 23:48

    intel-ben jobban bízok mint a samsungban… de az Aplle miért nem tud még processzort gyártani, hisz olyan nagy óriás és nagy tudású.

Szólj hozzá Te is!