Csupán két kontrollert támogat az új Apple TV

HusztiD 2015.10.15. 13:00 Apple, Játékok, Kiemelt hírek 3 db 647

appletvremotegamecontroller

Az előző hónapban bemutatott negyedik generációs Apple TV egyik újdonsága az App Store megjelenése volt, amellyel megnyílt a lehetőség az alkalmi játékosok számára, hiszen ezentúl a már nappaliból is játszhatnak. A virtuális áruház megjelenésével a fejlesztők különféle alkalmazásokat készíthetnek a végfelhasználóknak, amelyre korábban még nem volt példa. A szeptemberi előadás folyamán megtudhattuk, hogy akár multiplayer módban is játszhatunk, azonban tisztán nem derült ki, hogy hány főt értett ezalatt az Apple.

A TouchArcade csapata több fejlesztővel is kapcsolatban áll, akik elmondták, hogy az új set-top box játék közben csupán két Bluetooth kontrollert támogat, de összesen hármat csatlakoztathatunk hozzá. Többen próbáltak különféle MFi (Made for iPhone/iPad/iPod) kiegészítőket párosítani, ám sikertelenül jártak. Volt olyan fejlesztő, akinek sikerült egy rakás kontrollert beszereznie, mivel reménykedett, hogy létre tud hozni egy 8 fős multiplayer játékot, de hamar el kellett vetnie az ötletét, mivel rájött, hogy csak két kiegészítőt támogat a set-top box. Az Apple TV korlátozásait tekintve jelenleg csupán két felhasználót enged egyszerre játszani. Hogy a későbbiekben lesz-e olyan frissítés, amely erre ad orvoslást, egyelőre nem tudni.

A negyedik generációs Apple TV megjelenése a november első hetére várható a legutóbbi szóbeszédek alapján.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

 1. Martin - 2015.10.15. 15:03

  Kontroller TV-hez??
  Minek??

 2. Valaki - 2015.10.15. 15:53

  Mi ez az undorító xbox kontroller hasonmás?

 3. Monday - 2015.10.16. 08:55

  Ettől nagyobb failt, mint az Apple TV elképzelni is nehéz. Integrálták volna az egészet az iOS-be, csináltak volna hozzá egy iPhone/iPad dokkolót/vevőt és kész.
  Ezt így kiadni önégetés.

Szólj hozzá Te is!