A visszaeső piacon növelte eladásait az Apple

HusztiD 2015.10.12. 11:30 Apple, Egyéb, Mac 0 db 168

macs

Az Apple pénzügyi konferenciáját megelőzően az IDC és a Gartner megcsinálta a szokásos elemzéseit, melyekből kiderült, hogy két éve nem volt ilyen lassú a Mac növekedése, mint a legutóbbi negyedévben. Habár eltérő a két vállalat számítása, azonban mégis egyetértenek, hogy az Apple vesztett a külföldi eladásai által.

Az IDC munkatársai 5,3, míg a Gartneré 5,6 millió eladott Mac-et jósolt a júliustól szeptemberig terjedő időszakban. Egyelőre nem tudni, hogy melyik lesz közelebb a valós adatokhoz, azonban az IDC 3,4 százalékos éves visszaesésre, míg a másik csapat 1,5-ös növekedésre számít. Az eltérő eredmények ellenére egy dologban mégis egyetértenek: a külföldi eladások visszaesésében. Mindkét felmérés rámutatott, hogy az Apple jelentős piacot vesztett külföldön, ami a dollár erősödésének köszönhető, hiszen általa a külföldi piacokon jelentősen drágultak az árak, mint például Japánban és Európában.

Az IDC számításaiból kiderült, hogy hiába estek némileg vissza a Mac eladások, még mindig nem tapasztalható akkora csökkenés, mint a PC-s tábornál. A Gartner számításai alapján 7,7 százalékot, míg az IDC szerint 10,8-at csökkent a harmadik negyedévben a PC-s piac.

Ne feledjétek, október 27-én a pénzügyi konferencia alkalmával minden kiderül!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!