Tim találkozott India miniszterelnökével

HusztiD 2015.09.30. 15:13 Apple, Kiemelt hírek, Tim Cook 2 hozzászólás 200

The Apple CEO, Mr. Tim Cook calling on the Prime Minister, Shri

Az utóbbi időkben egyre többet hallhatunk Indiáról az Apple kapcsán. Mint azt már tudhatjuk, Kína után Indiát is célba vették az almások, hiszen nagy potenciált rejt magában az ország, ahová egyelőre még nem sikerült igazán betörniük. A hét folyamán Tim Cook találkozott India miniszterelnökével, Narendra Modival, hogy megvitassanak pár pontos dolgot. India legfőbb embere szeretettel várja Tim csapatát, hogy létrehozzák saját gyárukat. Tim nagyon pozitívan fogadta a felvetést, azonban bővebb részletekről nem esett szó.

Indiában nagyon szigorú szabályozások vannak, hiszen nem engedélyezett a külföldi vállalatok tulajdonában lévő üzletek működtetése. Abban az esetben van csak kivétel, ha az adott cég bizonyos alkatrészeket az indiai piacon gyártat le, illetve onnan vásárolja meg azokat. A megbeszélés alkalmával Narendra elmondta, hogy szeretné, ha az Apple létrehozna egy saját gyárat az országukban, azonban erre nem kapott konkrét választ. Ezt hetekkel megelőzően kiderült, hogy a Foxconn 5 milliárd dollár értékben fektet új gyárak létrehozásába Indiában, azonban egyelőre nem tudni, hogy milyen alkatrészek legyártására lesznek szakosodva.

Azért lenne jó az Apple számára a lépés, hiszen ezáltal megnyithatnák a saját Apple Store üzleteiket Indiában. Tudni érdemes, hogy az országban 5 fő disztribútor van és 500 olyan bolt, ahol Apple termékeket értékesítenek. Ugyan nem esett szó saját üzletek nyitásáról, azonban nem kizárt, hogy a közeljövőben hallhatunk még a témáról. Viszont a másik dolog, amiről szót ejtett Tim, az az Apple Pay volt, hiszen szeretne India felé is nyitni. Várhatóan heteken belül ezen a piacon is elindul az Apple új szolgáltatása.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Boxoló - 2015.09.30. 16:19

    Viktorral is leühetne beszélgetni.
    “Kedves bará-Tim…,polgártársaim. Mi egy “Tim-be” játszunk…

  2. Color - 2015.10.02. 06:02

    Bizony és a gyár legyen akkora mint a fél országom és legyen rajta 3 kerítés melyet mi èpitünk, és a gyárban dolgozó magyar menekültek évente egyszer nézhesenek át a keritésen szabadon mint a madár hogy láthassák milyen volt az a getto ahol éltek

Szólj hozzá Te is!