Megérkeztek az első iPhone 6S review videók

HusztiD 2015.09.23. 10:13 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 741

Ahogyan a hivatalos megjelenés előtt lenni szokott, minden ismertebb, a tech világban jártas személyiség megkapta az Apple legújabb okostelefonjait, melyeket alaposan górcső alá vetettek. Az alábbi videókat a külföldi nagyobb oldalak, illetve a témában jártas személyek tesztelték, mint a The Verge-től Walt Mossberg, vagy a méltán híres YouTubber, Marques Brownlee.

iPhone 6S (1)

Mint az alábbi videóban látszik, Mossberg teljesen el volt ragadtatva az új iPhone 6S-től. A videójában bemutatta, illetve pár szóban mesélt az újdonságokról, mint az új 3D Touch funkció, a 12 megapixeles kamera vagy a Live Photos. Sokkal gyorsabbak lettek az új készülékek, mint az előző modellek, s az Apple-nek mindezt úgy sikerült elérnie, hogy nem áldozta fel a megszokott üzemidőt. Egyetlen dolog volt, ami szemet szúrt, az a 16GB-os modell. Mai szemmel nézve már nagyon kevésnek számít, ugyanakkor Walt bízik benne, hogy jövőre ugyanezen az alapáron már 32GB-osra vált az Apple.

A második videóban szintén kiemelést kap a 3D Touch, azonban mint kiderült, ezt a funkciót egyelőre csak az Apple alkalmazásai támogatják, s idő kell, mire a fejlesztők is beiktatják az új funkciót az alkalmazásaikba. Az Apple hivatalosan nem tette közzé, hogy hány szintje van a nyomásérzékeny kijelzőnek, azonban teljesen analóg hatást nyújt, ahogyan az interfész reagál a nyomásokra. Ha jellemeznék az új fícsört, akkor olyan lenne, mint az OS X alatt a jobb gomb, csupán itt eddig nem érezted szükségét, ám amint rákapsz az ízére, egyből szeretni fogod. Természetesen az elő és hátlapi kamerák sokat javultak, szemmel láthatóak a különbségek az amúgy is nagyon jó iPhone 6 képeihez mérve, azonban ahogyan a videóban elhangzott, a közösségi oldalakra feltöltve nem lesznek drasztikusan észrevehető különbségek.

A harmadik felvételen a híres YouTuber Marques Brownlee csomagolja ki, majd mutatja be pár szóban az új készülékeket. Mint általa kiderült, szokni kell az új 3D Touch funkciót, de nem olyan nehéz beletanulni. Szerinte a legfőbb újdonság az előző készülékekhez képest új kamerában, kijelzőben és a hardverben mutatkozik meg, amit az Apple nagyon jól összerakott.

A következő beszámolóval a Bloomberg Business állt elő, akik szerint jobb az új készülék, de nem úgy, mint gondolnánk. A sok belső újításnak köszönhetően az Apple-nek egy olyan okostelefont sikerült a piacra dobnia, amely tökéletesen harmóniában áll a az iOS 9-cel. Ebben a videóban is az újdonságokon van a fő hangsúly, s kiderült, hogy elsőre nehéz lehet beletanulni a nyomásérzékeny kijelző használatába, de amint ráérzünk, nem lesz vele gond. Kiemelték az A9-es processzor teljesítményét, hiszen bődületesen gyors, akárcsak az új Touch ID, amely sokkal gyorsabban reagál.

A legutolsó áttekintéssel a TechCrunch állt elő, akik szintén bemutatták az újdonságokat. A többi videóhoz képest egy kicsit többet beszéltek a Live Photos funkcióról, amit azért szokni kell, hogy felvétel előtt és után is helyben tartsuk a telefonunkat. Ha ezt megszokjuk, akkor nem lesznek vele problémák, továbbá várják, hogy a fejlesztők is lecsapjanak erre az új fícsörre (plédául a Snapchat). Kiemelték, hogy baromian jó a 4K videófelvétel, ha pedig telefonon belenagyítunk, akkor HD minőségű képet kapunk, amiért plusz pont jár az Apple-nek.

Ahogyan láthatjuk a videókból, eddig teljesen jó véleményeket kaptak az új csúcskészülékek, melyekben nagy szerepet játszanak az újdonságok. Jó móka a 3D Touch, azonban egyelőre várni kell vele, míg a fejlesztők is ráállnak, addig minimálisan, a gyári alkalmazások által lehet használni. Egyértelműen fejlődött a kamera, amit kiemeltek, hiszen sokkal szebb képeket csinál az elődjénél, pluszban dicsérték az új Live Photos funkciót. Nem érdemes az új Touch ID-ről sem megfeledkezni, hiszen nem csak hogy jobb, de sokkalta gyorsabban reagál az elődjénél. Maga a készülék is érezhetően gyorsabb, de ennek ellenére nem ment az üzemidő rovására, ami szintén pozitív dolognak tekinthető. Az iPhone 6S és 6S Plus minimálisan vastagabb és nehezebb a tavalyi modellekhez képest, ám ennek ellenére sokkal stabilabbnak érezhető az emberi kézben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Boxoló - 2015.09.24. 14:10

    Holnap már tesztelem:-p

Szólj hozzá Te is!