Az Apple felhívta a fejlesztők figyelmét az Xcode hitelesítésére

HusztiD 2015.09.23. 11:45 Apple, Egyéb, iOS 2 db 213

appletvappstore3x

Tegnapelőtt számoltunk be róla, hogy komoly malware támadás érte a kínai App Store-t, hiszen hackerek az Xcode program módosított változatát tették elérhetővé, amely által bejutottak az Apple digitális áruházába. Több fejlesztő szedte le az XcodeGhost-ként emlegetett programot, melynek köszönhetően a hackerek képesek voltak malware-rel elárasztani a felhasználókat.

Az Apple értesítette a fejlesztőket, hogy törölték az érintett alkalmazásokat az App Store-ból, melyeket a módosított Xcode által kreáltak. Jelezték, hogy mindig a Mac App Store-on át, vagy az Apple fejlesztői oldaláról töltsék le az Xcode-ot, továbbá hagyják bekapcsolva a Gatekeeper funkciót a jövőbeli problémák elkerülése végett. Arra is felhívták a fejlesztők figyelmét, hogy ha Mac App Store-on át vagy az Apple fejlesztői oldaláról töltik le, akkor a rendszer automatikusan ellenőrzi a kód aláírását, amelyet hitelesít, hogy valóban hiteles forrásból származik-e a program. Ha esetlegesen más helyről töltenék le, esetleg USB-n vagy LAN-on keresztül kapnák, akkor is könnyen hitelesíteni tudják az Xcode-ot, ha betartják az előírásokat.

Mint látható, az Apple mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy a jövőben ne forduljanak elő a hétfőihez hasonló esetek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Robirob - 2015.09.23. 14:54

    És most jött a hír , hogy 4000 appot fertőzött meg.., erről ennyit .

  2. Robirob - 2015.09.23. 16:03

    Azért gondoljatok bele, hogy az Apple mindig azt hangoztatja, hogy mennyire biztonságosak a szoftverei…, és tessék többszázezres készülékek , szerintem ez nagyon ciki.

Szólj hozzá Te is!