Hé Siri, adj egy tippet – event összefolaló

HusztiD 2015.09.10. 09:55 Apple, Apple Watch, iPad, iPhone, Kiemelt hírek 8 hozzászólás 1 118

cnbcnow_2015-aug-27

Nagy felhajtás előzte meg a tegnap esti eventet, hiszen a rendezvény előtt már szinte minden fontosabb dolgot megtudhattunk az új termékekről. Bemutatták az új iPhone 6S és 6S Plus modelleket, lehullt a lepel a régóta pletykált iPad Pro-ról, ami mellé egy iPad Mini frissítést is kaptunk, ugyanakkor bemutatták a negyedik generációs Apple TV-t. Mi pedig összeszedtük a tegnap este legfontosabb híreit, így ha lemaradtatok volna, akkor most mindent pótolhattok.

Apple Watch

Elsőnek az Apple Watch-ról esett szó. Kiderült, hogy a felhasználók szeretnek az okosóra által válaszolni az üzenetekre, telefonhívásokra és Apple Pay tranzakciókat végrehajtani. Tim elmondta, hogy a felhasználók 97%-os elégedettségi rátán vannak. Jelenleg több, mint 10 ezer olyan alkalmazás van az App Store-ban, amely kompatibilis az okosórával. Hamarosan megjelenik a Facebook Messenger, illetve a GoPro hivatalos alkalmazása az órára, ugyanakkor a jövőben több nagyobb vállalat alkalmazása is várható. Bejelentették az AirStrip alkalmazást, amelyet az orvosok számára fejlesztettek: általa minden alap adatot megtudhatnak az Apple Watch tulajok egészségéről. Ha mindez nem lenne elég, akkor kapunk új szíjakat is az okosórához, ezen felül két új színben is elérhető lesz az Apple Watch: arany és rozéarany színben az Apple Watch Sport kollekcióból. Szeptember 16-án érkezik a Watch OS 2.

applewatch-3-up-print

iPad Pro

Az Apple Watch után az iPad vette át a főszerepet, ahol nem tétlenkedtek bemutatni a gigantikus, 12,9 colos tabletet. Az iPad Pro-t az új, A9X processzor hajtja, amely a hivatalos információk szerint csaknem kétszeres sebességnövekedést jelent az iPad Air 2-höz képest. A kijelző felbontása 2732×2048 lesz, amely 5,6 millió pixel megjelenítésére képes ezekben az arányokban. A készülékhez külön megvásárolható lesz egy Smart Keyboard, amely a Smart Cover-hez hasonlóan működik, ám mint a neve elárulta, ez tulajdonképpen egy állványos billentyűzet lesz. Ezen felül kapható lesz majd a nyomásérzékelős Apple Pencil is, melynek köszönhetően írhatunk/rajzolhatunk különféle alkalmazásokban (beleértve a Notes és Mail appokat). A készülék novembertől három színben lesz elérhető (asztroszürke, arany és ezüst). A 32GB-os modellt 799 dollárért, a 128-ast 949-ért, míg a 128-as LTE készüléket 1079-ért vásárolhatjuk meg.

iPad Pro (1)

Apple TV

A második újdonság az Apple TV volt, ahol Tim hangsúlyozta, hogy forradalmasítani kell a televíziózás élményét. Az új készülék külleme maradt a régi, azonban új távirányítót kapott, melyben beépített mikrofon és érintőfelület található. Új hardvert, kezelőfelületet, operációs rendszert (tvOS) és App Store-t kapott. A filmek között leginkább Siri segítségével keresgélhetünk, hiszen minden kérdésünkre kidob valamilyen találatot (például akciófilmet keresünk, de azon belül olyat, amelyben xy a főszereplő). Az App Store megjelenése újdonság, ám ennek köszönhetően az Apple a nappalikban is belép az alkalmi játékosok területére, ahol akár több családtagunkkal együtt játszhatunk. Sok újdonság lesz az Apple TV kapcsán, azonban sajnálatos módon nem lesz 4K-ra lehetőség, viszont 60 fps-es full HD-ra igen. A készülék 32 és 64GB-os kiszerelésben lesz kapható október végétől, melyeknek árai 149 és 199 dollár lesznek.

appletvappstore-800x499

iPhone 6S / iPhone 6S Plus

Végül, de nem utolsó sorban bemutatkoztak az új okostelefonok is, név szerint az iPhone 6S és 6S Plus. Mint az várható volt, a telefon külleme maradt a régi, azonban új, 7000-es sorszámú alumíniumot kapott és erősebb üveget, továbbá megjelent a rozéarany szín is. A telefon lelkét egy A9-es processzor hajtja meg, melybe már az M9-es koprocesszort is beleépítették, ami által egész nap üzemel. Ennek kapcsán a nap bármely időszakában elérhető a személyi asszisztensünk a “Hey Siri” felkiáltással. A másik nagy újdonság a kameráknál jelentkezik, hiszen a hátlapi kamera 12 megapixelesre duzzadt, míg az előlapi 5 megapixelesre, amely Retina Flash funkciót is kapott a minél jobb minőségű szelfik érdekében. Az új készülékek legnagyobb újdonsága a nyomásérzékeny kijelző, amelyet 3D Touch néven mutattak be. Segítségével könnyebben navigálhatunk a különféle alkalmazásokban, illetve azok között. Ígéretes funkciók ezek, melyek az iOS 9 képességeit fogják igazán kihasználni. A telefonokra szeptember 12-étől lehet előrendelni az első körös országokban, majd szeptember 25-étől lesznek megvásárolhatóak. Magyar megjelenésről egyelőre nincs hír, de vélhetően nekünk sem kell sokat várni a megjelenésig.

iPhone 6S (1)

Számotokra hogy tetszenek az új termékek?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

8 hozzászólás

  1. Patrick - 2015.09.10. 10:43

    Szerintem eddigi legjobb Keynote volt. Nem unatkoztam :)

  2. iRon242 - 2015.09.10. 11:35

    Dettó, nem volt hiányérzetem. És az iPad Pro tényleg pro-nak tűnik :-)

  3. S - 2015.09.10. 12:44

    :-)

  4. Majkiii - 2015.09.10. 14:29

    Nem tudja véletlenül valaki, hogy a töltésre-dugás nélküli “Hey Siri” csak 6s-nél fog működni?

    • HusztiD - 2015.09.10. 19:09

      AZ M9-es koprocesszornak köszönhetően mindig ébren lesz Siri.

  5. Boki - 2015.09.10. 15:45

    Mini 4 megkapta a 2 GB memoriát? Osztott kijelző elérhető lesz a minikre?

    • HusztiD - 2015.09.10. 19:10

      Egy korábbi hírben írtuk, hogy idővel elvileg a Mini-k is megkapják az osztott képernyős módot. Reméljük, hogy minél hamrabb elérhető lesz ez a funkció!

  6. Márk - 2015.09.10. 17:25

    Úgy tudom igen

Szólj hozzá Te is!