Az iPhone még felfelé ível, az okostelefon piac egésze lassul

Skarp 2015.07.31. 14:37 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 443

Bár ha a nagy képet nézzük, a mobiltelefonpiac növekedése – ide értve az okostelefonokat és a featurephoneokat is – lassul, de az elmúlt hónapokban komoly átrendeződéseknek lehettünk tanúi. Az Apple már a második, s ezzel egyidőben a Microsoft már csak a negyedik a Strategy Analytics adatai szerint.

iphone6thin

Az Apple már a mobilgyártókat jelképező piaci torta 10,9 százalékát magáénak tudhatja annak ellenére, hogy featurephoneokat nem is árul. A Microsoft összes eladása eközben 50,3 millióról 27,8-a esett vissza, amivel a második helyről a negyedikre csúszott le, s ezzel csak 6,4 százalékát birtokolja a piacnak.

A redmondiak katasztrofális szereplése elvileg a featurephone-piac leszállóágba kerültének köszönhető. A hónap elején jelentette be a cég, hogy a 7800 egykori Nokia dolgozótól szabadulnak meg. A Samsung továbbra is a vezető pozícióban áll, bár 22,3 százalékról 20,5-re csúsztak vissza, ami eladott telefonokban 95,3-ról 89 millióra csökkenést jelent.

A Samsung és az Apple mögött harmadik a Huawei, ami szintén erősödni tudott, 4,8-ról kerek 7 százalékra, ami 30,6 millió eladott készülékkel sikerült. A Xiaomi is erősödött némileg, esetében 3,5-ről 4,6-ra. A piac teljes egészében 2 százalékkal nőtt, 428-ról 434,6 millió eladott telefonra, ami két éve a szegmens leggyengébb eredménye. A lassulás a csökkenő keresletre vezethető vissza, ami az USA-ban, Kínában és Európában is megfigyelhető.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!