Az Apple több, mint 2 milliárdot költött kutatás-fejlesztésre

Sloan 2015.07.23. 12:00 Apple, Egyéb 0 db 108

Történetében először több, mint 2 milliárd dollárt költött az Apple kutatásra és fejlesztésre egy negyedév során – ez az összeg egyenlő a teljes nettó bevétel 4,1%-val.

13652-8610-12280-6003-Capture-l-l

Az előző negyedévhez képest az Apple ilyen jellegű kiadásai 116 milliós plusszal 2,03 milliárd dollárra nőttek (tavaly ebben az időszakban 1,6 milliárd fogyott). A K+F részlegével kapcsolatos infókat az Apple köztudottan igyekszik titokban tartani. Először 2012-ben sikerült 1 milliárd fölé törni és azóta fokozatosan nő. A kutatások és fejlesztések legnyilvánvalóbb eredményei természetesen a maguk a termékek. A legutóbb sikert hozó Apple Watch évekig fejlesztés alatt állt, mielőtt nyilvánosságra hozták volna.

A mostani negyedév kiadásai valószínűleg a kiadás előtt álló új iPhone-hoz és iPad-hez köthetőek. A Watch-nál használt Force Touch technológiát állítólag az új generációs iPhone képernyőjénél is alkalmazzák majd. Természetesen a Yokohamában épülő Apple bázis is hozzájárult a költségek megnövekedéséhez – a japán centrum megnyitását már a jövő évre tervezik. A pletykák szerint, az Apple helyi tehetségeket szeretne magához édesgetni titkos autó projektje, valamint egészségügyi technológiák fejlesztésének előmozdítására.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!