Jópár országban emelkednek az App Store árak

Sloan 2015.07.09. 14:35 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 198

A fejlesztőknek küldött keddi e-mailben jelentette be az Apple az App Store Mexikót, Dél-Afrikát, Dél-Koreát és Törökországot érintő árváltozásait.

13500-8319-150708-App_Store-Prices-l

Az e-mail másolata a sajtóhoz is eljutott – a cég a devizaárfolyamok ingadozásai miatt emeli a Store árait a fent említett országokban. A döntéshez a Dél-Koreában bevezetett 10%-os ÁFA is hozzájárult, melynek következtében az automatikusan megújuló előfizetések lejárnak majd. A változtatások 36 órán belül érvénybe is lépnek.

Az Apple megjegyezte, hogy a Dél-Koreában értékesített alkalmazások esetében a külföldi fejlesztőknek azonnal kifizetik a 10%-os ÁFA-t, a helyieknek azonban magunknak kell gondoskodniuk adójuk befizetéséről. Az automatikusan megújuló előfizetéssel rendelkező felhasználóknak ismét fel kell iratkozniuk a szolgáltatásra, amint az új árazás életbe lép. Minderről persze e-mailben kapnak tájékoztatást az érintettek.

Egy másik fontos változás az App Store háza táján, az ún. “Alternate Tier A” és “Alternate Tier B” bevezetése Indiában, Indonéziában, Mexikóban, Oroszországban, Dél-Afrikában és Törökországban – ezek az alacsony árazású kategóriák a kínai App Store-ban már megtalálhatóak.

Az Apple utoljára januárban módosította az online store árait, akkor is a jelenlegihez hasonló okokból, többek között az orosz rubel árfolyamingadozásai miatt. Télen egyébként miközben Európában, Kanadában és Oroszországban növelte, az izlandiaknál csökkentette árait a cég.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!