Egy fejlesztő 20 éves Mac OS-t futtatott a Watch-on

UP 2015.06.24. 10:28 Apple, Apple Watch 0 db 313

powermac9500_1_640x

A fejlesztő, Nick Lee a minap megosztott egy videót, amiben felfedi, hogy hogyan törte fel az Apple Watch-ot és futtatta rajta a Macintosh OS 7.5.5-ös verzióját. Azok számára, akik nem tudnák, ez majdnem két évtizede, 19 évvel ezelőtt jelent meg, 1996. szeptember 27-én, míg az Apple Watch-ot 2015. április 24-én debütált. Lássuk be, ez egy elég nagy bravúr Lee részéről.

Lee-nek ezt egy watchOS 2-t és a Mini vMac Macintosh Emulatort futtató Watch-csal sikerült elérnie. Az emulátor egyébként korábban pont abból a célból jelent meg, hogy az újabb eszközökön is legyen lehetőség a korai Macintosh gépekre tervezett szoftverek futtatására. A Macintosh OS System 7.5.5-öt arra tervezték, hogy PowerPC architektúrájú Mac-en működjön a kiadása idején.

Fentebb az eredeti gépet láthatjátok, amihez a szoftvert tervezték, lent pedig a videót, amin Lee bemutatja, ahogy az Apple Watch-on fut a program – egyébként nem túl gyorsan. Ez nem az órának köszönhető – aminek számítási teljesítménye felülmúlja a régi Mac-ét – hanem az erőforrásigényes emulátor komoly lassító hatásának.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!