Már tölthetik a fejlesztők a San Francisco fontot

Skarp 2015.06.15. 18:38 Apple, Egyéb 0 db 213

Az Apple pénteken elérhetővé tette operációs rendszerei új alapértelmezett betűtípusát, amit a fejlesztők bátran felhasználhatnak következő generációs, iOS 9-es, OS X 10.11-es vagy watchOS 2-s appjaikban.

sanfrancisco_intro

A betűtípus először az Apple Watchon debütált, megtervezésekor a letisztultság és az olvashatóság állt a fókuszpontban és már a múlt heti WWDC előtt jópár nappal felmerült a pletyka, hogy a másik két Apple platform is default fonttá teheti a San Franciscot. A font az iOS Dynamic Type funkcióját is támogatja, amivel a betűközöket és a sormagasságokat dinamikusan tudja állítani a rendszer attól függően, hogy mekkora betűméretet választunk ki.

A San Francisco letöltése mellett a fejlesztők hozzáférést kaphatnak a TextKit API-hoz is, ami a betűtípusok kezeléséért felelős, az Apple Font Tool Suitehoz, a TrueType specifikációkhoz és az Apple Advanced Typographyhoz Font Feature Registry nevű adatbázishoz is. Az Apple Watch-os verziót már korábban is letölthették a fejlesztők, ehhez csatlakozik most a többi verzió az Apple Developer Portaljának letöltési listájában.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!