Az Apple végre fejleszti az iPhone elülső kameráját is?

UP 2015.06.11. 12:25 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 581

Az iOS 9-ben elrejtett kódrészletből arra lehet következtetni, hogy a következő generációs iPhone-nal az Apple az elülső kamera fejlesztését tervezi. Méghozzá számos olyan funkcióval, melyeket a hátsó kamerák már tudnak: jöhet a vaku, az 1080p-s videórögzítés, a panorámakép vagy a Slo-Mo mód. 

Better-front-facing-camera_640x

A “CAMCaptureCapabilities” fájlokat az iOS 9-ben Hamza Sood fejlesztő fedezte fel  olyan filenevekkel, mint a “[CAMCaptureCapabilities isFront1080p120Supported]”, mely erősen úgy tűnik, hogy a telefonok elülső kameráira utal. Jelenleg az iPhone-ok FaceTime kamerája 1,2 megapixeles képet és 720p-s HD videót képes rögzíteni.

Ugyan nincsen arra konkrét bizonyíték, hogy ez a fájlnév az Apple okostelefonja elülső kamerájának terveire utalna, de simán elképzelhető, hogy ezeket a fejlesztéseket a közeljövőben meglépi a vállalat. Az elülső kamerák minőségben mindig elmaradtak eddig a telefonok hátoldalán található kamerákhoz képest, elsősorban a helymegtakarítás céljából, de a szelfizés növeknő népszerűsége miatt, az Apple meglehet, hogy az első kamerákat is jelentősen felturbózná.

Korábbi pletykák szerint a hátsó kamerákat is feljavítanák az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus készülékekhez, így ugyanez ésszerű lépés az elülső kamerák tekintetében is. A találgatások szerint, a következő generációs iPhone-okon a valaha látott legnagyobb fejlődést mutatná be az Apple történelmében, a közel DSLR képminőséget elérő kamerák bevezetésével.

A kamerák fejlesztésével felröppent pletykákat támasztja alá az a tény is, hogy a vállalat nem rég szerzett meg egy többszenzoros kamerákra specializálódott céget, amivel jobb minőségű és akár 3D-s képek is rögzíthetők. Az azonban nem ismert, hogy ezt a technológiát alkalmaznák-e az iPhone-ok esetében is. Az Apple várhatóan ősszel, szeptember közepén mutatja be a készülékeket, akkor pedig minden kiderül a jövő reménybeli szelfibajnokáról.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!